Hovs Hallar

 
 
 
 

Tranerös

På Tjörns nordvästra del ligger ett av öns högsta berg, Tranerös. Det är inte helt enkelt att hitta dit. Det finns ingen märkt led. Beroende på vilken väg man väljer att ta sig dit blir det mer eller mindre strapatser. När man väl tagit sig upp på toppen som ligger drygt 97 meter över havet har man en milsvidd utsikt.
 
'
 
 
 
 

Utsikt

På sommaren kan man sitte på en klippa och titta på utsikten.
 
 
Vad hon såg? Bland annat det här!
 

Hinder

Det är stor variation på tekniken att ta sig över hindren i ett hinderlopp. Vattengraven är lite speciell. Vanligtvis brukar de flesta sätta en fot på hindret för att på så sätt få lite fart och slippa landa så djupt. Den här tjejen valde en annan teknik, jämfotahopp.
 
 
 
 
 
 
 
 

Semester


Välkrattat

Andra dagen på Världsungdomsspelen bjöd bland annat på en rolig och spännande trestegstävling för pojkar 17. Bra hoppning och flera personliga rekord. Funktionärerna var engagerade och hejade fram alla hoppare. Den som krattade i gropen var ingen mindre än Yannick Tregaro som tidigare tränade Christian Olsson.
 
 
 
Även övriga funktionärer var engagerade i hoppningen. För yngsta tonåringens del var det höjd som stod på programmet. Inget nytt pers men ett mycket bra hopp på 177. Om ribban legat... Nu gjorde den inte det.
 

En jämförelse

Två fyrahundrameterslöpare. Den en lite snabbare än den andra.
 
  
 
 
 
Som vanligt de senaste åren börjar semestern med Världsungdomsspelen på Ullevi. Det är en stor friidrottstävling i tre dagar med deltagare från många länder och tävliande i klasser från 12 år upp till seniorer. Många bra resultat görs. Här ovanför syns två av alla 400-meterslöpare, yngsta tonåringen och Johan Wissman. Johan Wissman sprang snabbast av alla, bara 3 hundradelar över sitt årsbästa. Någon resa till OS i London blir det dock inte. I dag blir det mer tävlande.
 

Comeback

Efter en frånvaro på ett år var äldsta tonåringen tillbaka på tävlingsarenan. Det har inte blivit så mycket träning så deltagandet var mest för att det är kul. Uppsala och Studenternas bjöd på sol och varmt väder utom just vid tjejernas hödjhopp då det kom några droppar regn. Här är några bilder från dagens tävlingar.
 
 
God marginal på 145!
 
Dagen slutade på pallen!
 
Även yngsta tonåringen var igång på tävlingsarenan. För rättvisans skull kommer några bilder även på honom.
 
 
 
Nytt utomhuspers i höjd och en pallplats på 110 meter häck.

RSS 2.0