Träning 31 oktober

Poängorienteringarna fortsätter. Det var inte så många som var med förra gången heller så alla har fortfarande chans till en bra slutplacering när resultatet räknas samman efter sista omgången. Det finns plats för många fler. Det kommer att finnas 18 kontroller i skogen. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller som möjligt. Varje kontroll är värd tio poäng. Om du är ute mer än 60 minuter får du en poängs avdrag för varje minut du överskrider 60 minuter. Kontrollerna är av varierande svårighetsgrad, så alla kan vara med. Här kan du se några av kontrollerna som ska besökas på torsdag.
 

Samlingen är vid klubbstugan klockan 18,00. Eftersom vi nu har övergått till vintertid behöver du inte fundera på lampa eller inte. Ladda lampan, den kommer att behövas.

Utsikt

 
Baraberget, Gotland

Träning 24 oktober

Poängorienteringarna fortsätter. Det var inte så många som var med förra gången så alla har fortfarande chans till en bra slutplacering när resultatet räknas samman efter sista omgången. Det kommer att finnas 18 kontroller i skogen. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller som möjligt. Varje kontroll är värd tio poäng. Om du är ute mer än 60 minuter får du en poängs avdrag för varje minut du överskrider 60 minuter. Kontrollerna är av varierande svårighetsgrad, så alla kan vara med. Här kan du se några av kontrollerna som ska besökas på torsdag.
 
 
Samlingen är vid Åbyskolan, före detta Nytorpsskolan, och tiden är som vanligt 18,00. Det kommer att vara mörkt från början så ladda lampan. Till skillnad mot förra veckan så verkar det som om vi kommer att slippa regn och att det är lite varmare. Det finns alltså inge ursäkter för att inte komma.
 

Väderkvarnar

 
 
 
 
 
 

Träning 17 oktober

Nu är det dags för höstens omgång av poängorientering. Det kommer att bli ungefär som vanligt. Det finns ett antal kontroller ute i skogen, närmare bestämt 18 stycken. Varje kontroll är värd 10 poäng och du har 60 minuter på dig att a så många kontroller du hinner med. Om du är ute mer än 60 minuter får du en poängs avdrag. Om flera löpare har lika många poäng så avgör tiden. Bäst tid placeras före. Så här ser en del av banan ut.
 

Samlingen är klockan 18,00 och platsen är Slätmossen. För dig som inte riktigt är säker på var så kan du titta på kartan här. Några av kontrollerna ligger nära en trafikerad väg. Det är absolut förbjudet att springa på vägen. Du kan springa bredvid vägen men inne i skogen.

Trångt i skogen

25-manna slår rekord. Hur blir det nästa år? Det återstår att se. Banläggningsarbetet är igång så smått. Här kommer du under det kommande året att kunna läsa mer om hur banorna växer fram. Inläggen kommer att komma med ojämna mellanrum. Det finns också en möjlighet att titta tillbaka på alla inlägg från 2009 års tävling. Här är en bild från publikkontrollen vid årets 25-mannatävling i Kungsängen. Välkommen till Haninge 2014!
 
 

Träning 10 oktober

Nu är det inte mycket ljus kvar. Lampa är nog ett måste redan från start. På programmet den här veckan står intervallorientering på sprintkarta. Banan består av ett antal korta banor med tre kontroller. Tanken är att du ska ösa på från startpunkten till den tredje kontrollen. Därefter tar du det lugnt till nästa startpunkt och tre nya kontroller i full fart. För den som vill går det utmärkt att hoppa över en eller två av de korta banorna. Här kan du se en del av banan.
 
 
Samlingen är i Klubbstugan klockan 18,00. För att öka svårighetsgraden får du ingen extra karta för att hitta till Klubbstugan. Tro mig, du klarar det utan extra hjälp.
 

Träning 3 oktober

Det blir mörkt allt tidigare. Jag tror att det kan vara bra att ladda lampan och ta med den på torsdag. Då är det dags för teknikträning igen. Det kommer inte att vara mörk när vi startar men ganska snart kommer du nog att behöva lampan för att läsa kartan och mot slutet för att se var du ska ta dig fram.
 
Samlingen är vid spårcentralen vid Torvalla, öster om motorvägen. Tiden är som vanligt 18,00. Du kommer att springa en vanlig bana med förhoppningsvis en hel del vägvalsproblem. I området finns det en hel del större och mindre stigar. Kuperingen varierar från måttlig till ganska stark och framkomligheten varierar från bra till lite mindre bra. Allt är upplagt för en bra träning. Passa på att vässa formen inför 25-manna om en dryg vecka. Här är en del av den långa banan.
 
 

RSS 2.0