Avslutning

Helt traditionsenligt avgörs den här helgen Hanvikens mångkamp. Det är en helt prestigelös prestigekamp där det gäller samla mest poäng i sex olika grenar. På programmet finns fler grenar men deltagarna får själv välja vilka grenar man tror man har störst chans att samla många poäng i. Man måste välja två löpgrenar, två hoppgrenar och två kastgrenar. Hödjhoppet blev en höjdare med två personliga rekord och en segrare som hoppade 2,03 vilket var ett av de personliga rekorden. Det andra perset satte tonåringen genom att hoppa 1,94. Nytt pers med 13(!) centimeter. Inomhus säsongen kan bli kul.
 
 
I morgon är det dags för de återstående grenarna.

Träning 27 september

Nu är det hög tid att ladda lampan. Från och med nu gör du bäst i att ha lmapan med på torsdagarna. Den här veckans torsdag går solen ner 18,33. I början kommer det att vara ljust men ganska snart skymmer det på. Vädret kommer också att ha betydelse för ljuset. Den här veckan är det inget speciellt tema för träningen. I stället finns det tre stycken slingor att välja mellan. Du kan välja att springa 1, 2 eller 3 slingor och springer du alla kommer du att ha sprungit drygt 7 kilometer när du är klar. Här är ett exempel på en del av en slinga.
 
 
Samlingen är som vanligt klockan 18,00 och den här gången håller vi till vid Riddartorp som ligger här.

Dimma

Sitter och letar efter bilder som visar vatten i någon form. Jag hittade den här. Visst är det vatten man ser?
 

Jag såg ...

... regnbågen i dag, fast inte den här. Den här regnbågen såg väldigt speciell ut den där septemberdagen för sex år sen på Muskö.
 

Träning 20 september

På torsdag är det kurvbildsorientering som gäller. Alla kommer att springa på en karta med i strot sett bara höjdkurvor och mossar. Allt annat är borta. Egentligen gäller det att bara göra som vanligt. Kurvbilden ger tillräckligt med information för att klara av att orientera. Problemet är att du kommer att bli störd av stigar, kraftledningar, vägar och annat som finns men inte är med på kartan. Det är lätt att följa en stig som tycks gå i rätt riktning men som så småningom leder åt fel håll. Håll fokus på det som finns på kartan. Använd dig av stora tydlga hållpunkter i kurvbilden. Var noga med attackpunkten in mot kontrollen. Då kommer det att gå bra.
 
 
Samlingen är vid Torvalla spårcentral. Den ligger på östra sidan om motorvägen och du kommer dit genom en gångtunnel under motorvägen. Samlingen är klockan 18,00. Solen går ner 18,53. Det blir allt mindre ljus tid på träningarna. Var ute i tid så att du kan starta så tidigt som möjligt och på så sätt utnyttja allt möjligt ljus. Den långa banan är 5,7 kilometer så de som är lite snabba ska hinna med hela banan innan det blir mörkt.

Träning 13 september

Solen går ner 19,14. Är det klart väder har du fortfarande ganska gott om tid på dig, men om det är mulet kan det bli svårt att läsa kartan på slutet. Om du skulle få problem och vill ta dig till målet gäller det att hålla koll på väderstrecken och gå ut mot en väg, krafledning eller något liknanade.På torsdag är det bästa att gå västerut.
 
Nu ska vi inte förutsäta att du inte klarar av att ta dig runt banan. Tvärtom, det är målet med träningen. Temat den här veckan är tempoväxling. Banan du ska springa innehåller omväxlande långa och korta sträckor. En del sträckor är lite enklare medan andra är lite svårare. Banan innehåller också en del riktningsändringar. Allt det här tillsammans gör att både löptempot och orienteringstempot växlar. Här finns en svårighet, speciellt när man går från lätt till svårt. Då är det lätt att man gör misstag. Du ska helt enkelt undika misstag. Här är ett exempel på hur det kan se ut.
 
 
Samlingen är på samma plats som förra veckan, det vill säga Brinkvägen eller Öranvägen som den egentligen heter. Är du osäker så hittar du en karta här. Från klockan 18,00 ska du kunna starta.

Långtur

En långtur på cykel i dag. Drygt 46 kilometer i lugn takt och med banan-, vatten-, och chokladpaus. Härligt höstväder. Pausen var vid Albysjön i Tyresö.
 

Stafett-SM

 
 
 
 
Hanvikens SK fyra i finalen på Svensk stafett vilket innebär fyra löpare som i tur och ordning löper 100 meter, 200 meter, 300 meter och slutligen 400 meter. Bilderna är från försöket då laget kom på andra plats.

(Skratt)fest

Det var en gång för länge sen en fest. Det var ett tvåårskalas. Den lilla flickan som äter på en kaka fyllde två år. Hon (eller snarare hennes föräldrar) hade bjudit in några av hennes sommarkompisar till kalas. De tre andra vid hedersbordet var två år äldre. Den lilla flickan som dricker saft ur en nappflaska skulle fylla två en liten tid senare. Hon blev satt på undantag vid ett eget bord.
 
 
Det är nu drygt arton år sen bilden togs. Två av barnen är mina och har börjat samla på sig vuxenpoäng. I somras träffade jag och dottern, hon som fyllde år, den lilla flickan vid det lilla bordet och hennes syster som sitter med ryggen mot kameran. De har också börjat samla vuxenpoäng. De bor i västra delen av landet och vi i östra. Därför träffas vi inte så ofta men det har blivit nästan varje sommar i drygt tjugo år. På något sätt kom vi in på gamla minnen och bilder från när de var små. Mina barn tycker att just den här bilden är rolig där en av systrarna får sitta helt ensam på festen, men tycks finna sig i det i alla fall så länge saften och bullen räcker. Jag lovade att scanna och skicka några bilder. Nu har jag äntligen gjort det ochhoppas att det blir en liten skrattfest och en del minnen.
 
 
Här har det gått ytterligare ungefär tre år. Platsen är densamma men på andra sidan huset.

Träning 6 september

Hållpunkter är temat för veckans träning. Förhoppningsvis känner du igen temat och du numera i lite bekant med vad hållpunkter är. Banorna på torsdag går i ett område med två olka karaktärer. Den en delen av banorna går i ganska grov terräng med ganska tydliga höjder och många gånger med sankmarker i mellan höjdpartierna. Här gäller det att hålla rätt riktning och välja en bra väg. I bland kan det vara bäst att följa en höjdkant alternativt sankmark och ibland kan det vara bäst att springa uppe på höjden. Var noga med att välja tydliga hållpunkter som minimerar risken för förväxling med andra punkter. Var också noga med att välja en säker attackpunkt in mot kontrollen.
 
 
Den andra delen av banorna går i en terräng med mindre tydliga terrängstrukturer. Här finns inga givna stråk att följa. Det är svårare att ta sig från hållpunkt till hållpunkt. I en del av det här området är det väldigt detaljrikt och ofta tvingas man i sidled av förhållandevis låga men branta höjder. Här gäller det att vara noga med både kartläsning och att hålla ritkning. I det här området finns också en del områden som är ganska flacka och detaljfattiga. Även här krävs dock noggrann kartläsning och att hålla riktningen.
 
 
De två längsta banorna passerar en trafikerad väg med viltstängsel. Genomgångarna i stängslet är markerade på kartan. Se kartan här ovanför. Var mycket försiktig när du passerar vägen. Bilarna kör ofta fort.
 
Samlingen är utmed Brinkvägen. På kartan här kan du se exakt var samlingen är. Klockan 18,00 kan du starta. Solen går ner 19,35 på torsdag så du har inte hela kvällen på dig. Vi går mot mörkare tider.

RSS 2.0