2013

Ännu ett år är snart slut. Ibland ska man kanske stanna upp en stund och fundera på vad som passerat. Jag väljer att göra det med tolv bilder från 2013.
 
På nyårsdagen blev det en långpromenad i Tyresta nationalpark. Här en underlig formation på Bylsjön.
 
Inomhussäsongen tog slut redan i februari och i precis det här ögonblicket. I bristning högt upp på högra lårets baksida satte stopp för fortsatt tävlande under vintern.
 
Vintern var lång och hård. Den sista mars var det lång ifrån badbart vid Björkäng söder om Varberg.
 
Sakta men säkert kom våren och runt den 20 april tittade de första blåsipporna fram på några ställen där snön smält.
 
Born to run! Bruce Springsteens tredje spelning på Friends Arena.
 
Redan i maj var det dags för en försiktig comeback efter en tids rehabträning. Då var spjut som gällde. I juni blev det bland annat höjdhopp.
 
I juli blev det en orienteringsturné med elva tävlingar på fjorton dagar. Det började i Stockholm och gick via Gotland till slutet i Halland.
 
Målmedvetenhet och envishet ger resultat som i det här fallet ett SM-brons på 300 meter häck. Senare blev det ett till, den gången i tiokamp. Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp, som Lasse Winnerbäck sjöng på invigningen av Tele 2 arena.
 
Ibland behöver man lite hjälp och då är det bra att kunna vara flera. Här är några som hjälptes åt att få koll på läget under DM lång i Stockholm. Som banläggare har man förmånen att kunna komma ut i skogen och titta på löparna.
 
Det har blivit tradition att åka till Gotland i oktober för att orientera. Den här gången gick tävlingen på Furillen, en liten ö på östra sidan av Gotland. Tävlingsarenan var belägen i en gammalt stenbrott mellan de stora sandhögarna.
 
Lasse Winnerbäck avslutade sin höstturné på Hovet i Stockholm. Under året han jag också med att se Eldkvarn, Roger Waters, Ulf Lundell, Robyn och Kent.
 
Året avslutas på samma ställe som det började. Här är en bild från tidigare i dag när jag genomförde årets sista träningspass i Tyresta nationalpark. Nu väntar ett nytt år och kameran kommer att få vara med då och då.

Ljus i mörkret

Just nu är det som mörkast, ja det har vänt och det är ungefär fem minuter mer ljus nu än för en vecka sen. Men det behövs fortfarande en del ljus för att lysa upp i mörkret.
 
 
 
 
 
 

Nu börjar det likna något!

I går föll ett lugnt snöfall över tävlingsområdet för 25-manna 2014. Det övergick lite senare i regn. När jag tittar på väderprognoserna för de kommande veckorna är det ingen mer snö på gång. Det kan alltså bli fler besök i tävlingsområdet under jul- och nyårshelgerna. Jag besökte några områden och punkter som är tänkta att användas. Lite nya idéer om möjliga lösningar dök upp. I dag har jag testat några av idéerna och det kan faktiskt bli riktigt bra. Än är det dock mycket jobb kvar.
 
Här är lite bilder från terrängen som det såg ut i går. Det är varierande terräng med allt från ung skog till gammal skog, lättlöpt till lite mer svårframkomligt, flackt till kuperat.
 
 
 
 
 
 

Gubbvad

Redan efter några hundra meter kände jag av lite stelhet och lite kramp i höger vad, trots att jag inte sprungit på en vecka. Det blev en rask kartpromenad i stället. Det var det värt. Jag hittade flera spännande kontrollpunkter som jag inte varit vid förut och som kan komma till användning vid nästa års 25-manna. Jag hann också konstatera att några av de jag hade tänkt inte är lämpliga. Det var lite för trångt och lite för mycket växter i vägen. 25-manna kräver ju gott om plats vid kontrollerna.
 
Hittade några bilder från 2004 års tävling som genomfördes på samma plats. Var du med då kanske du känner igen dig och kan räkna ut exakt var tävlingen går.
 
 
 
 
 

RSS 2.0