Rosor


Porslinsbröllop


Sommar i Stockholm


Viol


Ljus och skugga
Fjärilen


Midsommartårtan


Förberedelser pågårI morgon blir det bland annat god potatissallad med rödlök, purjolök, potatis och massa annat gott.

Bara en bild


Lag-EM dag 2

Andra dagen på Stockholms stadion. Regn, kyla och blåst men även i dag flera fina resultat och många härliga kamper.
Lag-EM dag 1

Har varit på Stockholms stadion och tittat på Lag-EM i friidrott. Flera bra resultat och framför allt det viktigaste i idrott, kampen mellan de tävlande.
Vårens sista ...

... teknikträning. Nu gäller det att träna på egen hand under sommaren. Naturpass och några sommartävlingar ska hjälpa till att hålla formen och kanske i bästa fall bättra på den.


KartarkivetNu finns mina misstag att studera i Lasses digitala kartarkiv. Det finns även en hel del bra vägval och kontrolltagningar att titta på. Du hitar arkivet på http://www.tsarom.se/doma/index.php?user=Lasse+Greilert. Det finns också en länk i länklistan här till höger.

Skolavslutning

Yngsta tonåringen har slutat 9:an.

Träning 16 juni

Även om vädret den senaste tiden mest varit sommar är det dags för vårens sista teknikträning nu på torsdag. Teknikträningarna började i mars med mycket snö i skogen och nu tre månader senare är det sommar och torrt i skogen. Nu på torsdag är det kurvbildsorienering som gäller. Det innebär att nästan allt utom just höjdkurvorna är borttaget från kartan. För att ta sig fram och orientera sig till kontrollerna gäller det att följa höjderna och läsa på höjdkurvorna. Så här ser en del av banan ut.Egentligen är det inte så mycket svårare än när alla karttecken finns med. Normalt så använder vi höjdkurvorna till stor del. Det som gör det svårare på en kurvbildskarta är att det inte finns lika många referenspunkter. Det är också lätt att bli störd och överraskad av terrängföremål som dyker upp. Det kan vara en stig, ett grönområde, en mosse och så vidare. Det gäller att vara konsekvent och fortsätta efter sin plan och inte låta sig störas av annat.

Samlingen är vid Riddartorp klockan 18,00. Eftersom det här är sista träningen för våren kommer vi att ha en liten avslutning och klubben kommer att bjuda på varm korv och saft.


Sommarstafett

Kanske är du en av de som minns stafetten vid klubbstugan för ett år sen. Jag som arrangör minns den i alla fall. Jag funderade en del på hur många som skulle kunna komma. Om jag fixar kartor till 20 lag finns det lite marginal, tänkte jag. Det kom 60 personer som ville springa. Tillsammans bildade de exakt 20 lag. Det blev inte en enda karta över. Vädret var fint och deltagarna var nöjda.

Nu är det dags för årets stafett, numera döpt till Sommarstafetten. I klubbstugan finns en lista med anmälda. I dag var det nästan 40 stycken anmälda. Troligen kommer det fler till på tisdag. Det kommer att bli på ungefär samma sätt som förra året. Vi sätter ihop lag på plats. Den första sträckan är 1,4 kilometer och när det kommer till varvningen växlar de ut till sträcka två. Den andra sträckan är lite drygt 3 kilometer. När löparna på andra sträckan kommer till varvningen växlar de ut till den tredje och sista sträckan som är 4,2 kilometer lång. Det lag som först har alla sina löpare i mål vinner.Kartan är i skala 1:5 000 och är ritad i sprintnormen. Den användes första gången till Stockholms Sprint-DM 2010. Samlingen är vid klubbsugan klockan 18,00. Kom i tid eftersom det kan bli mycket folk och vi ska sätta ihop lag och ha en genomgång innan starten går.

UtrustningEn del av äldsta sonens musikutrustning. Det saknas en akustisk gitarr. Dessutom kan man kaske inte påstå att leksakssynten tillhör hans ordinarie utrustning. Musiketusiasten kanske också notera Pink Floyd-klockan på väggen med motiv från Dark side of the moon.

Student
Slowhand

Det är smeknamnet på Eric Clapton som spelade i Globen i går. Smeknamnet är egentligen ganska missvisande med tanke på hur flinkt och flyhänt han hanterar sitt instrument. Konserten i Globen bjöd på en liten del av alla hans låtar. Ja, några av låtarna har andra upphovsmän. Självklart var det gott om gitarrsolon och flera briljanta solon. Tyndpunkten av låtarna var blues eller musik nära besläktad med blues. Bäst var det när de akustiska instrumenten kom fram och vi fick höra lite mer avskalade låtar.


I kväll ...

... är jag i Globen!


Var på konsert, igen!

Elever från Ribbyskolan, Västerhaninge

Träning 9 juni

På torsdag är det dags för teknikträning igen. Den här gången blir det lite annorlunda terräng. Det vanliga här i vår hemmaterräng är att det finns gott om detaljer. Det är stenar, branter, höjder, sänkor och en massa annat. Bitvis är det ganska kuperat. På torsdag blir det lite av motsatsen. Detaljfattigt och svag kupering. Då är det viktigt att vara noga med ritkningen så att du inte kommer ur kurs. En del av kontrollerna ligger i mycket detaljfattig terräng. Då gäller det vara noga med att välja en lämplig attackpunkt. Här är en del av den långa banan. Där kan du skapa dig en uppfattning hur det ser ut och börja lägga upp taktiken.Samlingen är på Gålö, men inte ute vid Skälåker. Titta noga på länken http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?z=2&mp=%3Cpts%3E%3Cpt%20x%3D%221639961%22%20y%3D%226555528%22%20i%3D%22http%3A//www.hitta.se/images/point.png%22%3E%3Ct%3ESamling%20tr%E4ning%209%20juni%3C/t%3E%3C/pt%3E%3C/pts%3E så att du hittar till rätt plats. Samlingen är som vanligt klockan 18. Det ska bli fint och varmt väder så ta med dig något att dricka.


Träningsvärk

Allt rivande och nybyggande av altan har resulterat i träningsvärk på baksidan av låren. Det har varit en pina att sätta sig och att böja sig framåt. Ont ska med ont fördrivas så det blev en träningstur i skogen. I början var inte löpsteget speciellt långt men allt eftersom gick det lite bättre. Nu i kväll känns det faktiskt bättre. Kanske var det bra att ge sig ut och springa. Det blev inte sämre av att vi sprang i Tyresta nationalpark och i ett riktigt fint område.I morgon läggs sista handen vid altanen. Förhoppningsvis blir det ännu en träningstur någonstans. Alla planer för morgondagen är inte helt klara.

Extrem altan makeover
Utsikt från ett bussfönster
RSS 2.0