Gott nytt år


Tungan rätt i mun


För ett år senUndrar om det kommer någon snö den här vintern?

Historia

I dag har jag varit i källaren på jobbet, nästan hela dagen. Min arbetsplats ska flytta till nya lokaler i mitten av januari så nu ska allt ner i flyttkartonger. Det mesta är ganska ointressant men plötsligt stod det en gråblå låda med ett okänt innehåll på en hylla. Efter att försiktigt ha petat upp tejpen som höll locket på plats öppnade sig en mindre skatt, i alla fall om man är intresserad av kartor och orienteringshistoria. Lådan kommer troligen från någon gammal orienteringsledare från orienteringsförbundets begynnelse. I lådan fanns en massa gamla kartor från olika tävlingar och en massa dokument från början. Jag hann inte kräva djupare i lådan men jag tog med mig kartorna hem för att kolla lite närmare på allt. Här är ett smakprov. Kanske kommer det mera så småningom, om jag har tid att dyka ner i lådan.


Lång dag

I söndags, på juldagen, åkte vi ut till Muskö för att vara med på julottan. När vi bodde på ön var vi ofta på julottan och sen vi flyttade har vi varit där ett par gånger, så också i år. Vi träffade gamla grannar som vi pratade med en stund. Trots att vi är i den allra mörkaste perioden på året kändes dagen lång. Vi hade gått upp tidigt och när vi var hemma igen var det fortfarande morgon. Kanske skulle man gå upp lite tidigare då och då även när man är ledig.


Muskö kyrka 25 december 2011 klockan 06,38

Bommar

Var ute på en av årets sista träningsturer. Hittade en bana från NOJM-långdistansen i våras. Kanonterräng men det var gott om kallt vatten i mossarna. Några bommar blev det också, men det är väl bra att göra dem nu och inte nästa år.


Julhälsning


Resultatet ...

... av en skogsmaskins framfart.
En dag på ridskolanJultema på Sorunda ridklubb nu i kväll.

-26,8 grader ...

... var det i Idre i morse. Det var tur att vi inte var där. Det var vi däremot i december 2004. Det var kallt då också men inte så kallt!


2006 ...

... var det också ganska snöfritt i december. Bilden är tagen på Muskö den 20 december 2006. Då sken solen. Det har den inte gjort i dag.


Tomtarna kommer
Kallt ...

... och blåsigt var det. Minus 18 grader. Jag var inte ute så många minuter och ändå försvann känseln snabbt från fingrarna. Kylan syns inte på bilden så det är bara att njuta.


Sitter ...

... och letar efter bilder till ett bildspel. Här är några av dem.
Träning 15 december

Än så länge lyser snön med sin frånvaro och det ser ut som att den dröjer ett tag till, om den kommer. Det betyder att vi fortsätter med distansträningen med karta även den här torsdagen. Tanken med distansträningen är att springa i grupp i ett lite lägre tempo. Det viktiga är inte att springa fort utan att vara ute en stund. Den här veckan har banan en lite annan karaktär än de tidigare gångerna. Det är fler kontroller och den är lite annorlunda lagd. I övrigt är allt sig likt. Det vill säga samlingen är i klubbstugan klockan 18,00 och när alla är klara är det bara att ge sig iväg. Här nedanför kan du se ett litet kartprov.


Fler bilder ...

... på friidrottare, nu från dagens tävlingar i Sätrahallen.
You wanna rock some more?

Och sen kommer det första riffet i Helter Skelter. Efter drygt två timmar och förtio minuter börjar koncerten lida mot sitt slut i ett fullsatt Globen. Helter Skelter påstås ibland vara en av världens första punklåtar och den gjordes minst tio år innan punken slog till. Framför mig dansar två tonsårstjejer genom hela låten. Paul Mc Cartney har då hunnit med 30 låtar vara än stor del gamal klassiker från tiden i The Beatles. Eleonore Rigby, Get Back, Let it be, Yesterday, A day in the life, The long and winding road är bara några av alla låtar vi får höra. Visst är det lite speciellt att sitta bara några få tiotal meter från den forne medlemmen i världens kanske mest kända rockband. Trots sina 69 år håller han genom hela koncerten på nästan tre timmar. Vid några få tillfällen spricker rösten något. Jag slås av hur vass gitarist han är när han vid några tillfällen bränner av ett solo. Annars är det mest den legendariska Höfnerbasen han spelar på. En kväll att minnas.
1000 meter

Säsongspremiär för inomhustävlandet. 1000 meter stod på programmet och det gick bra. I ledningen hela loppet utom en kort stund med 150 meter kvar. Då gick en motståndare om men svaret kom snabbt. Loppet gick inte så fort i början så tiden hade nog kunnat vara bättre.
På upploppet

Mer favoritfärgBilden är tagen för några veckor sen när jag testade mitt ny objektiv.

Husbygge


Middag

Pannbiff och stekt lök!

Träning 8 december

I helgen placerades fyra nya reflexer ut. Det betyder att vi nu kan variera banorna lite mer. På torsdag blir det delvis nya sträckningar på banan, men du kommer också att känna igen dig. Som vanligt på torsdagarna nu under senhösten är det distansträning som gäller. Banan är 9,6 kilometer lång och tanken är att man ska springa i grupp och springa i ganska lugn takt. Här är ett exempel från torsdagens bana.Samling i klubbstugan 18,00 och träning börjar så snart alla är redo.

Nu ...

... har jag besökt alla kontroller inför tävlingarna i vår. Alla kontrollpunkter är markerade med en snitsel med kodsiffra. Nu kan snön komma. Det känns skönt att ha kommit så här långt. I onsdags skickade jag iväg banfilerna till tävlingsadministrationen. Det kan bli några mindre justeringar så än så länge är allt preliminärt.  Nu i vinter ska jag klippa alla linjer och fixa utsättarbanor. Kartutsnitten ska också fixas till. Det betyder att jag nu får lite tid till att hjälpa till med planeringen av övriga delar. Vi ska testa ett delvis nytt arbetssätt och samtidigt dokumentera allt som görs. Blir det bra kan det vara grunden till ett nytt utbildningsmaterial kring arrangemang. För att fira att en milstolpe är nådd bjuder jag på den sista kontrollen som jag märkte upp samt en bonuskontroll som ligger alldeles i närheten.


Vinterbadare


Nya böcker

Den här gången handlar Lyssnat och läst om böcker jag har varit med att ta fram. Jag har läst dem också, flera gånger faktiskt. Jag har till och med skrivit några avsnitt i böckerna. Jag har också varit med i projektgruppen som har jobbat med produktionen. Böckerna handlar om träning i orientering för barn och ungdomar. Kanske en perfekt julklapp. Du köper dem på www.idrottsbokhandeln.se. Nej, jag får ingen provision på sålda böcker.
RSS 2.0