Fyren

Jag var på Gotland för en dryg vecka sen. Kameran var med och jag fotograferade bland annat raukar, stranden och omgivningarna vid Holm hällar på södra delen av ön. I horisonten stod en linslus i form av fyren på ön utanför.
 
 
 
 
 
 

Träning 1 november

Nu är det riktigt mörkt när klockan är 18,00. Vintertiden är här. På torsdag är det samling vid Åbyskolan i Västerhaninge. På torsdag är det dags för den tredje omgången av poängorienteringen. I ledningen efter två gånger är Jocke Skärlén. Än så länge finns det en liten chans att gå om honom men då får du ta i, och du ska ha varit med de två första gångerna för att ha chansen. Bakom Jocke finns det ett antal andra löpare och det finns fortfarande chans på en bra totalplacering, men då måsta man vara med.
 
Den här gången är varje kontroll värd 8 poäng. Har du inte varit med tidigare i höst får du 10 poäng per kontroll. Du har 70 minuter på dig att ta alla kontroller. Det finns goda chanser till det eftersom kortaste vägen mellan det 15 kontrollerna är cirka 5,6 kilometer. Här kan du se några av kontrollerna.
 
 
Som sagt, salingen är klockan 18,00 vid Åbyskolan karta med vägbeskrivning finns här. Starten sker så snart som möjligt efter 18,00.

Hösten skiftar färg ...

även i det lilla.
 
 

Orientering är kul

En gång skulle jag vara en sån där klok och pedagogisk vuxen. Jag frågade Laban, då 10 år, efter ett lopp om han hade haft roligt. Han spände blicken i mig och såg på mig som jag var fullständigt dum i huvudet. "- Orientering är alltid roligt", svarade han. Sen var det inte mer med det.
 
I dag har vi arrangerat Haningesprinten med öppna banor. Det kom totalt 40 deltagare. Inte mycket kan tyckas. Men solen sken och alla var glada och lyckliga. Kan jag göra 40 personer lyckliga genom att hänga ut 27 kontroller i solskenet är det helt OK. Vad gör det att det är mycket vatten på något ställe och det ligger en dryg centimeter is på vattnet. Här är några bilder på glada deltagare.
 
 
 
 
 

Växtkraft

 

Träning 25 oktober

Andra omgången av hösten poängorientering närmar sig. Den här gången blir det lite enklare terräng. Därmed inte sagt att orienteringen kommer att bli enklare. Det finns i alla fall fler stigar att hålla reda på. Liksom förra gången finns det 15 kontroller i skogen. Du får ta dem i valfri ordning. Den här gången är varje kontroll värd 10 poäng. Du har 70 minuter på dig att ta så många kontroller du vill och hinner. För varje minut över 70 minuter du är ute får du en poängs avdrag. Här nedanför kan du se några av kontrollerna på torsdag.
 
 
Samlingen är klockan 18,00 och platsen är södra Jordbro. För att du ska hitta dit finns en karta här. Starten går så snart som möjligt efter 18,00.

Träning 18 oktober

En hösttradition startar på torsdag. Då är det nämligen dags för höstens första poängorientering. Har du varit med tidigare vet du hur det går till. I skogen finns det 15 kontroller som du får ta i valfri ordning. Du väljer själv vilka och hur många kontroller du tar. Eftersom det är gemensam start så kommer du då och då se andra löpare eller i alla fall deras lampor. Den här gången är det lite svårare oreintering så därför är varje kontroll värd 12 poäng. Du har 70 minuter på dig att ta alla kontroller. Om du är ute mer än 70 minuter får du en poängs avdrag för varje minut över 70 du är ute. Om du exempelvis är ute i 75,23 dras fem poäng av. Efter fyra omgångar vinner den som har tagit flest poäng på kortast tid. En nyhet för i år är att poängen för kontrollerna kommer att variera från gång till gång beroende på hur långt det är att ta alla kontrollerna och hur svår orienteringen är. Så här kommer det att se ut på torsdag.
 
 
Samlingen är i nordvästra delen av Jordbro industriområde, precis där vägen till RIddartorp börjar. Här kan du se en karta över var samlingen är. Samlingen är klockan 18,00 och starten sker så snart som möjligt efter det. Ladda lampan för höstens första poängorientering!

Träning 11 oktober

På torsdag kommer det att vara mörkt nästan hela tiden, så ladda lampan. Tävlingssäsongen är i stort sätt över. De viktigaste tävlingarna är avgjorda. Nu börjar det bli dags att tänka på förberedelserna för nästa år. Ta chansen till ett distanspass i skogen med gemensam start och gafflade banor. Den här torsdagen kör på sama sett sim i torsdags. Banorna är gafflade med så kallade fjärilar, en eller flera beroende på banlängden. Det gäller att se upp så att du tar kontrollerna i rätt ordning. Så här kan det se ut.
 
 
Samlingen är vid klubbstugan klockan 18,00 och det blir gemensam så snart som möjligt.

Höst

 

Träning 4 oktober

Förra veckan klarade vi oss utan lampa i början. Den här veckan är det nog läge att ha lampan på från start. Torsdagens träning blir en liten 25-mannaträning. Vi kommer att köra med gemensam start och spring gafflade banor. Gafflingen består av en eller flera fjärilar. Så här ser det ut på kartan.
 
 
Det gäller att kolla i vilken ordning fjärilvingarna ska tas. Det är inte säkert att kompisen som är där samtidigt ska ha samma ordning.
 
Samlingen är klockan 18,00 vid Åbyskolan i Västerhaninge. Du hittar skolan här. Vi startar gemnsamt så snart alla är på plats. Glöm inte att ladda lampan.

RSS 2.0