Solnedgång


Träd

 
 
 
 
 
 

Nyis i mars


Vårsol


1985

 
 
Det året var vintern snörik.
 
 
 
Det året gick O-Ringen i Falun.
 
 
 
Det året spelade Ulf Lundell i Folkets Park i Örebro.
 
 
 
 
Och så var det det legandariska Höjdenlägret i den fallfärdiga Höjdenstugan. Vi tejpade vattenrören i duschen med eltejp för att de skulle hålla tätt. Och på lägerbudkavlen hade en av deltagarna 48 minuter per kilometer. Tur att banan bara var 2,1 kilometer lång.

1984

Vinterfjällsutbildning
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En skymt av sommaren

Vintern håller greppet. Snö och is ligger kvar och kommer att göra det ett tag till. Men om man spanar noga kan man få en liten skymt av sommaren mellan alla is och snö.
 
 
Snart kan du gå barfota på sandbotten vid någon strand.

1983

Sommarfjällsutbildning.
 
 
 
 
 
 
 
 

Spegelbild


Träning 21 mars

Dags för den tredje omgången av vårens poängorientering. Det är vårens sista omgång. nästa vecka är det påskvecka och skärtorsdag. Därför blir det ingen teknikträning nästa vecka, men sen... Ja det tar vi då. Nu är det alltså poängorientering. Du som har varit med de två första gånger har kanske märkt att det har varit problem med utskrifterna. Kartan har inte blivit som det varit tänkt. Vi för väl se hur det går med utskriften den här veckan. Som vanligt är det 10 kontroller ute i skogen. Du får ta dem i valfri ordning. Varje kontroll är värd 10 poäng. Du har 60 minuter på dig att ta så många kontroller du hinner. Är du ute mer än 60 minuter får du en poängs avdrag för varje minut du är ute över 60 minuter. Här nedanför kan du se en av kontrollerna som du kan besöka på torsdag.
 
 
Samling vid klubbstugan klockan 18,00. Så snart alla är klara blir det gemensam start. Det är fortfarande en del snö kvar i skogen. Har vi tur håller skaren att springa på. Har vi otur så blir det till att kämpa, men tänk vilka starka ben du får. Banlängden är anpassade efter snödjupet.

Vårvinter

 
 
 

Hoppas ...

... permafrosten som verkar ha lagt sig över landet släpper snart så att vi kan få springa på barmark.
 

De svävande öarna

 

Träning 14 mars

På torsdag fortsätter poängorienteringen med den andra omgången. I torsdags var det något tokigt med kartan. Något konstigt hade tydligen hänt vid utskriften eller hanteringen av kartan. Det finns inget som sägar att det inte kan hända något tokigt igen. Ladda lampan så att du kan anta utmaningen. Totalt finns det 10 kontroller. Du får ta kontrollerna i valfri ordning och du tar hur många du vill. Du har 60 minuter på dig. Är du ute mer än 60 minter får du 1 minuts tillägg för varje minut över 60 minuter du är ute. Banlängden är anpassad efter snödjupet.
 
Samlingen är vid klubbstugan senast klockan 18,00. Starten går så snart som möjligt därefter. Här nedanför kan du se en av kontrollerna som du har möjlighet att besöka på tosdag.
 

Is

 
 

Träning 7 mars

Man in the mirror är en låt av Michael Jackson från albumet Bad. Den gavs ut 1988 och blev en stor hit i USA. I Europa floppade dock låten. Det var till och med Jacksons största flopp i Europa sen 1981 och låten Girlfriend. Man in the mirror handlar om att förbättra världen och huvudbudskapet är att om alla börjar med att förändra sig själv så kommer jorden att bli en mycket bättre plats att leva på.
 
If you wanna make the world a better place
Take a look att yourself, and then make a change
 
På torsdag den här veckan är det dags för årets första poängorientering. Vad har Michael Jackson med det att göra? Egentligen ingenting, men kanske lite ändå. Det är lite upp till dig att se om du kan hitta några beröringspunkter. Årets poängorientering innehåller 10 kontroller som du får ta i valfri ordning. Antalet kontroller och den totala banlängden är anpassade efter snödjupet. Det är ganska mycket snö kvar i skogen. Snödjupet varierar en hel del. Som mest har jag mätt upp närmare en meter, men det tillhör undantaget. På vissa ställen är det 30 till 40 centimeter och på andra ställen bara någon decimeter. Om det är kallt kommer det bitvis att gå bra att springa uppe på skaren. Blir det varmt kommer du att sjunka ner i snön. Om det är skare så kommer man nästan att kunna åka skidor till kontrollerna. Det utlovas dock inget skidföre hela vägen.
 
 
För varje kontroll du besöker får du 10 poäng. Du har 60 minuter på dig att ta alla kontrollerna. Efter det får du en minuts tidstillägg för varje minut du är ute. Exempelvis ger 65 minuters löptid ett tillägg på 5 poäng.
 
Samligen är i Klubbstugan klockan 18,00 och det är gemensam start så snart som möjligt efter det. Det är fortfarande mörk så glöm inte bort att ladda lampan. Du kommer att behöva den. Och så var det det där med Michael Jackson. Nåja, är du med på torsdag kommer du nog att förstå.
 

Gräva i snö

Det är fortfarande mycket snö kvar i skogen. I dag har jag varit ute och kollat att reflexerna som jag tänkt att använda både till poängorienteringen på torsdag och nattorienteringen på fredag sitter kvar. Det var tur att jag gjorde det. Ungefär hälften satt kvar som de skulle. Tre stycken hittade jag en bra bit under snön. Efter lite grävarbete är de nu också synliga. De som saknas måste ersättas med nya. Det är tur att det är några dagar kvar. Här kan du se en av de som grävts fram ur snön.
 
 
Det är fortfarande en hel del snö kvar i skogen. På några ställen var det helt OK när det gick att springa delvis uppe på skaren. På andra ställen var det mycket snö. En del av de större stigarna har preparerats för skidspår och där går det ganska bra att springa. På några andra ställen har människor gått. Där är det också ganska OK. På andra ställen ser det ibland ut så här.
 
 
Det här är en av de större stigarna. Vi får väl se hur många som tar sig runt den långa banan på drygt 8 kilometer.

RSS 2.0