Bra väder

Väder är något som vi alltid diskuterar, oavsett om det är varmt, kallt, regnigt, soligt, så har vi alltid något att säga om vädret. Om det är något som vi inte kan påverka så är det vädret. Det är som det är och vi måste anpassa oss. Hur vädret blir den 12 och 13 september i år är ingen som vet ännu. Vi som ska arrangera och du om ska springa SM lång kan bara hoppas på bra väder. För någon kanske bra orienteringsväder är soligt och varmt medan någon annan vill ha mulet och svalt.
 
De senaste dagarna har det i alla fall varit bra väder för att sitta inne en stund och lägga sista handen vid alla banor. I går fick jag den sista (?) versionen av kartan. Den ska nu bara få förbundets godkännande. Utifrån den sista versionen av karta är nu i stort sett alla banor spikade. Det återstår fyra kontrollpunkter som på något sätt berörs av de sista förändringarna. Just nu sitter jag och klipper ringar och sammanbindningslinjer så att du som tävlande ska kunna se alla viktiga detaljer. Så här ser det ut när ringar och linjer är klippta på en bana. Just den här banan är inte från SM lång men visar ändå hur det ser ut.
 

Utsikt

 
 
 

Intensivt arbete

Just nu pågår ett intensivt arbete. Kartan går igenom en sista justering. Vid banläggningen och vid kartkontrollen har vi upptäckt några saker som behöver justeras. Eftersom en del av kartritningen genomfördes med lite snö på marken så gör vi en extra koll på de otydliga stigarna. Nu är det också en hel del växtlighet så det kan också innebära en del justeringar.
 
 
I en del av området så har man gallrat skogen och som vanligt lämnar skogsmaskinerna en hel del spår efter sig. Även här behöver kartan justeras.
 
 
På arenan är gräset slaget en första gång och ligger nu fint i paket på ängen. Just här ska bilarna stå parkerade. Planen är att gräset ska slås en gång till innan bilarna börjar rulla in på parkeringen.
 
 
Bankontrollanten har besökt alla kontroller och nu görs de sista justeringarna på banor och kontroller. En del småsaker justeras som vilken sida kontrollskärmen sitter på, höjden på några stenar och några kontrollpunkter som av någon anledning är mindre lämplig.
 
Vi har träffat representanterna för jägarna och kommit överens om hur vi ska hantera viltet. I området finns bland annat rådjur, älg, vildsvin och dovhjort. Banstråken är godkända av jägarna. Till sist ännu en bild med utsikt.
 
 

RSS 2.0