Träning 22 maj

I oktober kommer 25-manna att arrangeras vid Rudan. På träningen den här veckan har du chansen att provspringa någon av sträckorna. Förutsättningen är naturligtvis att du inte ska springa 25-manna. Du kommer att kunna välja mellan alla sträckor. Du kan springa den sträcka du normalt brukar springa eller så kan du välja en längre bana eller varför inte springa två sträckor. Självklart blir det ingen karta den här gången. I stället bjuder jag på en bild från en av kontrollerna på ungdomsserien i tisdags. Just den här kontrollpunkten användes vid 25-manna 2009, så det finns en liten koppling.
 
 
Samlingen är klockan 18:00 på övre ängarna vid Rudan. Här kan du se exakt plats.
 

Träning 15 maj

På torsdag blir det en utmanande och bra bana i bästa tänkbara terräng. De lite längre banorna går i ett område där vi sällan tränar och tävlar. Visst låter det lockande. Temat för träningen den här veckan är variation. Det innebär att banan går i lite olika terrängtyper. Det kan vara flack och detaljfattig terräng, kuperad och mer detaljerad terräng, kortare sträckor och längre sträckor. Du får möjlighet att träna din anpassningsförmåga. Det kan handla om att använda olika typer av orienteringsteknik, det kan handla om variation av både löptempo och orienteringstempo. Du kommer också att sättas på prov när det gäller löpteknik eftersom banan går fram i olika terrängtyper. Kort sagt ganska stor variation. Här kan du se en liten del av den långa banan.
 
 
Samlingen är klockan 18,00 vid parkeringen på Brinkvägen. Den här gången parkerar vid på den parkering som ligger några hundra meter längre in på vägen. Här hittar du en karta som visar exakt plats. Solen går ner efter 21:00 så du har ganska gott om tid på dig, men tänk på att den som är träningsvärd väntar på att få komma hem.
 

Träning 8 maj

Helgerna duggar tät och flera torsdagar har varit helgdagar med andra aktiviteter än teknikträning. Den här veckan är det dock dags. Den här gången är det dags för tempoväxling. Det innebär att du ska träna på att växla tempo beroende på hur banan ser ut. Det kommer att vara blandat mellan lite längre sträckor och korta sträckor med riktningsändringar. De längre sträckorna är ofta lite enklare medan det korta sträckorna är svårare. Din uppgift är att springa så fort som möjligt men anpassa tempot så att du springer fort när du kan och tar det lite lugnare när det blir svårare. Du ska inte bomma utan springa med säkerhet hela tiden. Så här ser en del av banan ut.
 
 
Samlingen är i Jordbro industriområde i den norra delen. Här hittar du en karta som visar var. Samlingstiden är som vanligt 18:00. Det ska bli fint väder så och det är ljust länge. Kanske blir det lite kyligt så ta med varma och torra kläder att ta på efteråt.
 

RSS 2.0