Nattorientering

Som inledning på lägret den 8-10 mars kommer det att bli nattorientering. Terrängen är ganska tuff men det finns en hel del stigar att använda sig av och hålla reda på. Just nu ligger en hel del snö på dem, men de senaste dagarna har det varit flera plusgrader på dagarna. Kanske kommer du att passera just här.
 
 
Beroende på hur snabbt snön smälter kan det se ut så här i skogen.
 
 

1982

Gick Tiomila i Eksilstuna.
 
Gick Jukola långt bort i Finland.
 
Var jag på Gotland.
 
Var jag på Huvudskär när en segelbåt gick på grund.
 
Var jag banläggare för en tävling med drygt 1 500 deltagare.
 
Sprang jag SM-stafett i Skåne.
 
Började jag på folkhögskola i Mullsjö.

1981

Det här året fick jag möjlighet åka på en ungdomsledarkonferens till Färöarna. Det blev en hel del bilder på en annorlunda natur. I slutet av veckan hamnade vi på valjakt. Känsliga bloggläsare varnas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läger på hemmaplan

Den 8-10 mars kommer det att finnas en möjlighet till ett teknikläger på hemmaplan i Haninge. Totalt blir det fem träningspass. På fredagen blir det en nattorientering med gafflade banor från Rudan. På lördagen blir det två pass där det ena genomförs vid Rudan och det andra vid Brinkvägen. På söndagen flyttar vi på oss till Gålö. På förmiddagen blir det en vanlig bana och på eftermiddagen slingor.
 
I dag satte vi ut snitslar i skogen på Gålö och eftersom det sitter reflexer i skogen vid de övriga träningarna så är allt redan klart. Här är lite bilder från Gålö i dag.
 
 
Den här bilden visar en del av snödjupet. På sina håll är det mindre med snö och på andra håll mer snö. Det här är någon slags medelvärde just i dag. Vi hoppas på varmare väder så att snön smälter.
 
Kontrollerna är markerade med en rödvit snitsel. Här är en brant med istappar. Branten finns någonstans på den här kartan.
 
 
Samma helg kommer ett gäng orienterare från Gotland som också kommer att vara med på de här träningarna. Full fart blir det alltså.

1980

Man hinner med ganska mycket på ett år. Det förstår man om inte annat när man tittar igenom alla fotografier från ett år. Det här en del av mitt 1980.
 
Påskläger vid Aborrhallen utanför Lerum.
 
 
O-Ringen gick i Uppland med Uppsala som centrum.
 
 
 
 
Semesterresa i Norge, Lappland och Norrbotten. Tävlade norr om polcirkeln.
 
På läger i Alfta med klubben egen buss.
 
På skidläger i Harsa med den traditionella 5-kampen.
 
Höstlöv på is.

Utrustning

HIttade några gamla bilder från en vinterfjällsutbildning i Hemavan 1984. Mycke grejer blir de!
 
 

1979

Av bilderna att dömma var det mest orientering det här året, och så en skidtävling med snö! Debut i Tiomila utan att få springa och publikkontroll på 25-manna över en kilometer från arenan var några av upplevelserna.
 
Skidtävling med snö
 
Tiomila i Enhörna
 
Publikkontroll på 25-manna
 
 

Sjönära skogspass

Årets första riktiga skogspass är genomfört. Tog mig ut till kusten i förhoppningen att snödjupet skulle vara mindre och tillåta löpning i skogen. Så var det. Det var inte barmark men det gick att springa hela tiden. Sprang en bit på isen som bestod av en tunn isskorpa, sen vatten och sist kärnisen. Lite blöt om fötterna. Kameran var med så här är några av bilderna från Gålö.
 
 
 
 
 

På väg tillbaka

Rehabträningen är inledd. Den tuffa vägen tillbaka har startat.
 
 

Säsongsavslutning och hästar

Tonåringen avslutade sin inomhussäsong idag. Det var tyvärr alldeles för tidigt. En bristning långt upp på baksidan av vänster lår sätter stopp för mer tävlande på ett tag. Det var i häckloppet som bristningen kom. Nu blir det vila, rehabträning och en satsning på att vara ännu starkare när utomhussäsongen drar igång istället för SM-tävlingar. Här på bilden kan man se på ansiktsuttrycket att något händer.
 
 
På väg hem från friidrotten hann vi även med en deltävling i Stockholmscupen i dressyr. Det var 20-åringen som tävlade tillsammans med sin ridklubb. Mötet på bortaplan slutade med vinst. Vem som plockade mest poäng? 20-åringen (såklart!)!
 

Fredagsmys

 
 
 
 
Nytt inomhuspers i höjd, 1,90, och en andra plats. Samma plats blev det i 4 x 200 meter.

Rekord

Världsrekord, tävlingsrekord, hallrekord, personliga rekord. Det var många bra resultat i Sätrahallen i går.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0