Tuff men bra H 14 bana i Nyköping

Dimma och en rå fuktig kyla och omkring fyra plusgrader, det var inledningen på Nyköpings OKs tävling. På tävlingsplatsen pratades det om tuffa och svåra banor. Väl ute i skogen visade det sig att det delvis stämde. Det var öppen och fin terräng i stora delar av området. Det fanns också en del områden med yngre och tätare skog. Det var ganska stora och tydliga detaljer men det fanns också områden med lite klurigare orientering. Tävlingen var en långdistanstävling och det fanns gott om långsträckor. Jag hade tre längre sträckor varav en var över två kilometer lång, precis som det ska vara.

Yngsta tonåringen sprang i H 14. Det visade sig vara en tuff bana. Det blev ganska stora tidsavstånd mellan löparna. Banan innehöll två längre sträckor, en på drygt 700 meter och en som var dryga kilometern. Det vara en bra orange bana med vägval och orientering i grov kurvbild. Kontrollpunkterna var inte helt enkla men det fanns tydliga inläsningspunkter i närheten av kontrollerna. Det gäller ju dock att gå rätt från början så att man slipper läsa in sig en bit från kontrollen.


Den första delen av H 14 banan

Det gick bra för honom. Han startade näst sist och när han gick i mål gjorde han det som fyra. Den som startade sist hade längre tid så placeringen stod sig. Han klarade också av att vara bättre än två kamrater som han på förhand ville besegra.



Tävlingen avslutades i solsken, men en kall vind gjorde att temperaturen inte nådde samma höjder som på långfredagen och påskafton. Man kan ju inte få allt. I dag fick vi nöja oss med bra banor i fin terräng. Dessutom shoppade vi loss hos sportförsäljaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0