Vatten

Vatten är får de allra flesta en självklarhet. Vi tar för givet att det finns tillgång vatten. Så är det inte överallt. vi har dock gott om vatten i olika former vilket vi kanske inte funderar så mycket på. Det kanske vanligaste sättet som vi kommer i kontakt med vatten är genom vattenkranen. Vi kan med en enkel rörelse få vattnet att rinna ur kranen. På sommaren är det många som vill använda vatten till att bada och simma i eller varför inte segla eller åka båt.



Just nu är det nog många som längtar ut på sjön och många som håller på och förbereda sina båtar för sjösättning. Det är inte så många veckor kvar till de stora sjösättningshelgerna. Om man är nära havet kan man också få uppleva vågor som slår in mot stranden och som på olika sätt försöker ta sig tillbaka till havet. Ibland så lyckas inte vattnet ta sig tillbaka till havet. En liten vattensamling blir fast på land. Här är en liten vattensamling som precis hamnat i en lite urgröpning ur berget. Ytspänningen håller fortfarande ihop det hela.



Solen som syns som en reflex i vattnet kommer ganska snabbt att få vattnet att dunsta bort. Ytspänningnen försvinner och efter en stund syns inte ett spår av vattnet. Det är en del av kretsloppet.

Augusti kan fortfarande bjuda på varma dagar med bad och sol, men nätterna kan vara kalla och påminna om att hösten är på väg. En tidig augustimorgon är allt som varit ute under natten fuktigt och man kan se vatten över allt. Det mesta, stort som smått, tyks ha en förmåga att dra till sig vatten. Så även spindelnätet.



Som sagt vatten kan ha många olika former. Någon vecka tillbaka var vattnet på sjöarna fruset. Nu har isen gått och solen kan få vattenytan att glittra. Fortsätter solan att skina så dröjer det inte så länge innan de modiga kan ta årets första dopp. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0