Året som gick

Så här i slutet av året presenteras en massa listor med alla möjliga årets. Nu byter vi ju också decenium och det finns en massa listor som blickar tio år tillbaka i tiden. Det här med att göra listor är inte helt lätt. Det är ju mycket tycke och smak. I DN lista över 00-talets bästa idrottare hamnar exempelvis tennisspelaren Rafael Nadal på en 22:a plats. När GP presenterar sin lista över 00-talets bästa idrottare hamnar samme Nadal på 48:e plats en bit efter Frode Estil. DN har inte ens med någon längdåkare över huvudtaget.

Här kommer nu min egen lista som inte gör några andra anspråk än att var just min egen. Det är lite bilder och annat från 2009 som inte behöver vara det bästa som hänt men som vissar lite från året.



Början på året bjud på fina möjligheter till skridskoåkning. Här är en bild från en tur på Orlången i början av januari.



En av årets idrottare i familjen är mellersta tonåringen som efter mycket varierande hoppning till slut fick kliva upp på pallen på JSM inomhus. En fin tredjeplats blev det efter det här hoppet. Förutom det blev det DM-segrar både inomhus och utomhus. En fjärdeplats på JSM utomhus och andraplatser på de två viktigaste tävlingar utanför mästerskapen.



Årets roligaste orienteringstävling att springa var Nyköpings OK i april. Bra karta, lite ovanlig terräng för att vara Södermanland och en bra långdistansbana.



En annan av årets idrottare i familjen, yngsta tonåringen, kämpade i värmen på Ullevi men lyckades inte slå sitt pers, inte den gången. Vid tävlingar senare under året sänktes perset flera gånger.



Årets gitarist i familjen, äldsta tonåringen, spelade med sitt dåvarande band i en park i Huddinge i början av juni. Det var inte riktigt lika mycket publik som på ...



... Stockholms Stadion. Det regnade hela dagen men när Bruce Springsteen and the E-street band börja spela upphörde regnet. I alla fall så märkte vi inget av regnet under hela konserten. På bilden kan man dock se att det regnar.



Senare på sommaren var vi tillbaka på Stockholms Stadion. Den här gången som funktionärer på DN-galan och ungdomstävlingarna dagarna efer den stora galan. Varmt och skönt väder var det alla dagarna.



Mera funktionärsjobb blev det senare på hösten vid årets arrangemang, 25-manna. Bloggen slog rekord i besöksantal varje dag veckorna innan tävlingen. Dagen innan tävlingen var det 1093 unika besökare på bloggen. Det rekordet står sig än.



Seanre delen av hösten innebar en hel del resande i landet. Det var jobbresor men det fanns också möjlighet att se sig om. Här en strand på Gotland. Ett annat minne från resorna var tankningen i Husum. Där fick jag lungt vänta in att samtalet mellan den gamla damen som troligen var där varje dag skulle klara av sitt sa,mtal med expediten. Ett lungt och skönt tempo. Så var det inte på macken i Södertälje. Där var det bara att betala och sen dra vidare. Frågan är vad som är bäst.



Nu är det snart ett nytt år. En del av vad som kommer att hända då vet vi redan, men det finns också mycket okänt som väntar oss. Det är det som gör livet spännanade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0