Personliga rekord igen

Friidrottstävling i dagarna två har det varit nu i helgen. På lördagen sprang yngsta tonåringen 1000 meter. Det var ett bra lopp men det räckte inte riktigt till ett nytt pers. Det saknades ett par sekunder. I dag, söndag, gick det bättre. Först var det dags för ett lopp över 60 meter häck. Det resulterade i ett pers med några tiondelar. Häck är en svår gren rent tekniskt. Det gäller att passera häckarna så snabbt som möjligt. Ännu finns inte det riktiga flytet över häckarna utan det är mer hopp av det hela, men med lite träning blir det bättre.



Det andra loppet för dagen gick över 200 meter, ett varv runt arenan. Det hjälpte nu inte att ha den attraktiva ytterbanan, man får ju hjälp av en liten nerförsbacke i utgången av kurvorna. Det blev en sista plats i heatet men ett nytt personligt rekord med ett par sekunder. Nu har han inte sprungit just den här distansen på ett tag så det är svårt att jämföra, men ändå.

Den mellersta tonåringen hoppade höjd. Det såg bra ut redan på inhoppningen. Sen gick det lätt fram till 1,57 där alla höjder på vägen fram dit togs i första försöket med god marginal. I det första försöket på tangerat pers, 1,60, blev det en första rivning. I andra försöket var flytet tillbaka och höjden togs med god marginal.



Hoppningen gick vidare och efter ett misslycket försök på nya personliga rekordet 1,63 var det dags att klara även den höjden med god marginal. En ny höjning med tre centimeter och den här gången gled hon över 1,66 i första försöket, även nu med god marginal. En ny höjning med tre centimeter, men den här gågnen blev det lite för mycket. Två bra försök blev det dock, så det är inte så långt borta. På vägen fram mot det ny personliga rekordet blev också guldmedaljen i DM säkrad.



Det gäller att se lite cool ut mellan hoppen. Alltid kan man psyka någon. Kanske var det ett smart drag att lägga beslag på den blå mattan för att kunna vila på. När man tränar får man ju alltid slita med styrketräning på den under sträng uppsikt av demontränaren. I dag var det slappa som gällde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0