Träningskväll

Nej jag tränar inte idag. Däremot tränar yngsta tonåringen i Sätrahallen. Mellantonåringen skulle också varit här men feber, halsont och träning är ingen bra kombination. Efter uppvärmning, löpskolning och några intervaller är det dags för att träna lite starter. Den yngsta tonåringen kör flera olika grenar. Det variera från höjd och längd till 60 häck, 1000 meter. Roligast är nog höjd och långloppen.

Sätrahallen är en stor friidrottshall med rundbana på 200 meter, rakbana på 60 meter i mitten, hoppbäddar för höjd och stav, längdgropar och en kulring. Vardagkvällar är det full aktivitet i hallen. Just nu delar landslagsaktiva utrymmet med de som hoppas på att en dag vara med i landslaget.


Sätrahallen 28 januari 2009

Friidrotten är spännande på det sättet att variationen på grenar är så stor. Inom friidrotten finns det plats för de stora tjejerna och killarna i kastgrenarna. Här finns också plats för de små och tunna långdistanslöparna och de långbenta höjdhopparna. Det finns många grenar som fängslar. En av de mest spännande är höjd. En bra höjdtävling innehåller klarade höjder, rivningar och en klarad höjd i sista försöket. Taktiken finns också med. Ska jag stå över eller ska jag försöka ta i sista? Vi har varit bortskämda i Sverige med flera duktiga höjdhoppare. När man är på en ungdomstävling finns det många talanger. Frågan är om någon eller några av dem når ända fram.


Personligt rekord!

Mellantonåringen hoppar bara höjd. Det är det som lockar och utmaningen är att slå personligt rekord. Om man lyckas persa spelar det mindre roll om placeringen inte blir så bra. Ibland får man kämpa i över ett år för att persa för att sen persa i två tävlingar i rad. Idrotten är inte alltid logisk.

Kommentarer
Postat av: Frida

Den där hallen ser härlig ut tycker jag... :)

2009-01-30 @ 18:47:32
URL: http://hjartatsmening.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0