Cykla på motorväg

Nej, det får man ju inte göra! Man jag gjorde det i dag. Dessutom hade jag med mig yngsta tonåringen och hustrun. Nu var det inte så farligt som det låter eftersom det inte var någon biltrafik på motorvägen i fråga. Vi cyklade på en del av den snart klara väg 73, Nynäsvägen. Just den här delen kommer att invigas den 26 september.



Längst bort kan man se Gryt där den nyligen invigda delen av motorvägen slutar och än så länge övergår i den gamla Nynäsvägen. Just här är det en ganska tuff uppförsbacke, i alla fall om gör som vi, cyklar söderut. En bit ner i backen syns en ny bro. Omkring 400 meter till vänster om den ligger målplatsen för SM i orientering, klassisk distans, år 1995. Den nya motorvägen går fram precis där slutdelen av banorna vid SM-tävlingen gick fram. Nu kommer ingen att kunna springa just de banorna igen.



Efter ytterligare ett par kilometer var det slut på den fina asfalten. Vi tvingades cykla några hundra meter på grusvägen innan vi kunde vända och ta oss av motorvägen för att cykla vidare på den lilla grusvägen mellan Häringe och Hemfosa. Totalt cyklade vi nästan exakt fyra mil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0