Havets monster

Vattnet var klart men inte speciellt kallt. Det låg lungt och stilla förutom några små krusningar på ytan skapade av den milda sjöbrisen. Solen sken från en klarblå himmel. Långt borta i nordost tornade lite hotfulla moln upp sig inne över fastlandet, men som vanligt löstes de upp ute över havet. Plötsligt bryts stillheten av något. Havets lugna yta blir orolig och en våg växer sig allt högre. Något under vattenytan stör lugnet.



Så var det naturligtvis inte, men man kan väl få låta fantasin skena iväg. Det är inte så svårt när man studerar en krabbklo på lite närmare håll. Så här ser den lite skräckinjagande ut, men i verkligheten är inte "käften" mer än en dryg centimeter lång. Den här låg på en klippa. Kanske har någon större fågel tagit upp krabban för att få sig lite mat men lämnat själva klon för att den är svårare att komma åt.



Så här såg det egentligen ut. Ganska likt den inledande beskrivningen. De hotfulla molnen kom aldrig närmare, men det är ganska vanligt att det ligger hotfulla moln just där över Orust och bort mot Uddevalla. Om du är skarpsynt kanske du kan ana några blå blommor i bildens nedre del.



Så här ser de ut på lite närmare håll. Jag tycker att det är lite spännande att fotografera ur lite olika vinklar och på lite olika sätt. Den här blomman finns ju med på två bilder men de är helt olika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0