Fina cykelvägar

Eftersom jag drabbades av en muskelbristning i förra veckan så är jag än så länge hänvisad till cykeln för att få lite träning. Här på Tjörn har kommunen anlagt fina cykelvägar av mycket varierande slag. På några ställen är man hänvisad att cykla på de vanliga vägarna, men det bästa cykelstråken är de som går ute i naturen. Eftersom Tjörn är en ö så är man nära vattnet på flera ställen. När terrängen är för oländig så finns det lättcyklade spänger. Vad sägs om den här utsikten?



Straxt efter den här utsikten kommer man ut på en grusad körväg ett tag för att ganska snart ta av på en stig över en åker. Efter åkern kommar man in i ett sommarstugområde med både asfalt och grus. Precis i hörnet av en kohage tar man av in på en grusad cykelstig som letar sig in i skogen. Då blir utsikten en annan.



Efter det här partiet blev det mest asfaltvägar på vägen hem. Totalt blev det drygt 28 kilometer. Efter det blev det ett avsvalkande dopp i havet.

På eftermiddagen åkte jag med den yngsta och mellersta tonåringen till Stenungsund för ett träningspass. Svenska Friidrottsförbundet arrangerar ett läger för nordiska ungdomar. Vi fick tillåtelse att gör ett gästspel för ett träningspass. Det var lite lyxigt att två aktiva hade två tränare som tittade och gav goda råd. Bra hoppning från båda med snudd på pers. Som avslutning blev det lite hopp- och spänstträning.



På idrottsplatsen känndes det som om det var ännu varmare än det varit de senaste dagarna. Som tur var fanns det två vattenkranar där man kunde fylla på vattenflaskorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0