Kontrollutsättning i regn

Det har regnat i mer än ett dygn nu. Det är blött i skogen. Är du en av dem som ska vara med på 13-14 träningen i morgon så får du räkna med blöta mossar. I dag på morgon hängde vi ut kontrollerna i skogen. Självklart regnade det hela tiden.

För dig som ska vara med och träna kan jag visa en liten del av träningsbanan. Banan består av tre olika slingor som har kombinerats till sex olika banor. Det gör att vi kommer att låta sex stycken starta samtidigt på varsin bana. Banlängden varierar från 4,1 till 4,5 kilometer. Eftersom det är slingor så kommar man att vid två tillfällen vara nära målet.



När vi satte ut kontrollerna i dag så använde vi samma karta som deltagarna ska ha i morgon, det vill säga alla stigarna är bortplockade. Ett tips är naturligtvis att försöka att inte bry sig om stigarna. Det är lättare sagt än gjort. Det gick bäst att orientera i de områden där det inte finns stigar men när man kommer in i områden med stigar är det svårare att bara fokusera på höjdkurvorna. Det gäller alltså att vara så fokuserad som möjligt och försöka att inte bry sig om alla stigar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0