Övningskörning på ny väg

Nyligen invigdes den första delen av motorvägen till Nynäshamn, väg 73. Det är sträckan mellan Fors och Gryt som är klar. Jag har åkt den ett par gånger. Det är egentligen inget speciellt med den. Det ser ut som vilken motoväg som helst. Just den här sträckningen går på samma ställe som den gamla vägen vilket gör att man känner igen sig hela tiden. Ändå är det en ny känsla att åka där. Självklart känns det säkrare när man slipper mötande trafik.

Den stora förändringen kommer under hösten då sträckan Gryt till Överfors blir klar. Hela den sträckan går längs nybruten väg, dessutom genom klassiska orienteringsmarker. Om man kör norrifrån kommer man att passera alldeles intil målplatsen för SM klassisk distans 1995. Precis intill den gamla målplatsen kör man upp på en ny bro som tar trafikanterna upp på ett höjdparti där slutdelen av banorna drog fram. Lite senare kommer bilarna att susa förbi i utkanten av ett de mest krävande orienteringsterränger man kan tänka sig. Då befinner man sig i närheten av Segersäng. Det är med lite blandade känslor jag ser fram emot att åka den nya vägen. Dels är det lite nyfikenhet kring hur det ser ut och dels är det med insikten att jag aldrig kommer att kunna orientera just här.

I dag åkte jag den nya motorvägen. Det var den äldsta tonåringen som var ut och övningskörde. Vi passade på eftersom bilen ändå skulle gå sträckan för att hämta den mellersta tonåringen efter ridningen. Den kändes tryggt att bara åka med även om det finns en hel del kvar att slipa på. Kameran var med och det blev några bilder på den nya motorvägen.



Här är den första delen av nya motorvägen. Bron leder till Berga Lantbruksskola.



Här är backen ner mot trafikplatsen vid Gryt. Här kan du ta av mot Tungelsta och Söderby brygga. Alldeles efter bron slutar den nya vägen och den gamla tar vid, i alla fall ett tag till.



I höst kommer du att kunna åka vidare mot Nynäshamn på ny väg. På höjden till vänster gick slutdelen av banorna vid SM klassisk distans 1995.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0