Teknikträning den 4 juni

Ny vecka innebär oftast en ny teknikträning, så även den här veckan. Den här torsdagen är samlingsplatsen Riddartorp. Temat för den här veckans träning är kurvbild. Det innebär att alla andra karttecken än höjdkurvorna är borttagna. Din uppgift blir att använda höjdformationerna i terrängen för att ta dig fram till kontrollerna. I huvudsak finns det två sätt att göra det. Antingen har du möjlighet att följa en höjdsträckning. Det är det säkraste och snabbaste sättet att ta sig fram. Det andra sättet är att ta sig fram från en höjdformation till en annan. Det här är lite svårare och det finns alltid en risk att du inte kommer till höjdformationen eller tappar riktningen så att du hamnar vid fel höjdformation. För att öka säkerheten ska du naturligtvis ta hjälp an kompassen.




Träningen innehåller fyra olika banor med banlängder från omkring 7,9 kilometer till omkring 3 kilometer. Alla banorna är ganska svåra och kräver en hel del tankemöda för att klara av. Alla banor kommer att innehålla de två olika sätten att lösa orienteringsproblemet. På några sträckor kommer det att vara ganska små höjdformationer som du ska använda dig av.


På kartan finns det också ett antal förbjudna områden. Det är allt från tomtmark till hästhagar och andra typer av förbjudna områden. Det är viktigt du respekterar dem och inte springer in i dem. På några ställen finns också alla andra karttecken kvar för att du ska kunna ta hjälp av dem när du orienterare. Det kan också vara karttecken som visar att det inte går att ta sig fram, exempelvis en sjö eller en oframkomlig sankmark.


Lycka till!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0