Poängorientering 12 mars 2009

Nu är det dags för den andra av fyra poängorienteringar. Den här gången är samlingsplatsen vid Torvalla spårcentral. Den ligger på andra sidan motorvägen jämfört med Torvala IP. Du kan se startpunkten på kartan här nedanför. Det kommer att gå till på sama sätt som förra gången. Du väljer själv om du ska vara ute i 70 minuter eller 45 minuter. På den tid du har valt ska du ta så många kontroller som möjligt. Varje kontroll ger 5 poäng. Om du lyckas ta alla kontroller innan din tid är ute får du en bonuspoäng per minut du har kvar till din tid. Om du är ute längre än den tid du valt får du ett poängs avdrag för varje påbörjad minut.



Terrängen den här gången är lite annorlunda än förra veckan. Det finns några områden som är lite flackare och lite tätare. Här gäller det att vara noga med riktningarna för att inte komma fel. Det finns också områden mer detaljrika. Det är allså mer varierat den här gången. Jag tror att det även den här gången är viktigt att du försöker hitta flytet i orienteringen. Försök att undvike missar. Börja i ett lungnare tempo för att sen öka. Börjar du missa så sakta ner och försök hitta tillbaka till ett bra flyt igen.

Som du ser på kartan här ovanför så genomkorsas området av en motorväg och en annan mycket trafikerad väg. Det är absolut förbjudet att klättra över staketet och korsa vägen. Det finns undergångar som du ska använda. På den östra delen av Dalarövägen finns inget staket så där kan du pasera. Var mycket noga med att se dig för. Kommer det en bil så chansa inte, vänta tills det är klart.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0