Sexsträngat

Om fyra femtedelar av familjen har idrott som ett gemensamt intresse så är den sista femtedelens intresse av en helt annan art, nämligen sexsträngat. Äldsta tonåringen spelar gitarr. Grannarna påstår att de inte hör något alternativt inte blir störda. Jag hoppas att det är så. Att spela gitarr innebär en hel del utrustning. Förutom två akustiska gitarrer finns en hel del annat. För mig som inte är insatt så är det lite svårt att hålla koll på vad det är för något och vad det används till.



Två elektriska gitarrer hänger på väggen. Till vänster är det en Ibanez Jet King II. Den har två splitbara Super 58 humbuckers. Det innebär att man kan "splitta" dem så att de fungerar som single coils. Till höger hänger en Schecter Diamond series limited edition C-1. Den är grön med gulnad bindning och enligt ägaren mycket snygg. Eventuellt kommer den att vara till salu inom kort. Nu räcker det ju inte med bara gitarrer.



För att få lite (eller mycket) volym på ljudet behövs en förstärkare. Det här är en Peavey Bandit 112. Det är en comboförstärkare vilket innebär att toppen och högtalaren är ihopbygda till en enhet. Den har två kanaler, en för rent ljud och en för dist. Varje kanal har sen tre olika lägen. Den har också en knapp som justerar reverb och en som justerar boost. Nu räcker det ju inte heller med det här.



Fyra pedaler kompletterar utrustningen och expanderar ljudbilden. Längst till vänster syns en T-Rex Dr Swamp dubbel distpedal. Den fungerar som två separata distpedaler så att man kan ställa in två olika distljud att skifta mellan. Det kan vara användbart om man både ska kompa och spela solo. Tvåa från vänster finns en Electro harmonix Small Stone phaser. Den ändrar fasen på tonen uppåt och nedåt hela tiden. Det ger tonen ett svepande ljud, allt från ett långsamt svep till plaskliknande ljud. Trea från vänster synns en Dunlop cry-baby wah-wah. Den gör ungefär samma sak som tonkontrollen på gitarren men med en större bredd. Man kontrollerar tonen med foten. Den låter ungefär som namnet, wah-wah. Sist i raden finns en JJ Labs analog delay. Den skapar ett eko av tonen man spelar. Det ekot kan sen repeteras olika många gånger och med olika intervall. Den kan även användas för att skapa galna oscilleringar. Vilket äldsta tonåringen oftast använder den till.

När han inte spelar själv så lyssnar han på en hel del musik. Bland favoriterna finns The Mars Volta, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Beatles, King Crimson, RX Bandits, Boris, Bach, Tool, Neil Young, Ginastera, John Frusciante, Hella, Dire Straits, Jefferson Airplane, Miles Davis, Billy Cobham med flera. Biljetten till Arvikafestivalen är redan fixad för att se The Mars Voltas enda Sverigespelning i år. Själv spelar han för tillfället med Puffing Tom som är ett Stockholmslokalt hårdrock/depprockband. En exklusiv spelning med skolbandet Dan Banan har också gjorts.

Kommentarer
Postat av: Simon Kappel

Den gröna var snygg. Om den blir till salu så vill jag ha den beroende på prsiet. Hur mycket ska den kosta?

2009-05-30 @ 19:51:12
URL: http://mrkappel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0