Träning 7 maj

Efter en veckas uppehåll är det dags för ännu en teknikträning. Temat för träningen är Omväxlingsorientering. Med det menas att banan bjuder på omväxling mellan korta och långa sträckor, mellan svåra och lite lättare kontroller och mellan fin och lite sämre terräng. Att de här olika delarna växlar innebär i sig svårigheter. Vid varje växling måste du fundera på hur du ska lösa orienteringsproblemet. Går du från fin terräng till terräng med sämre sikt och framkomlighet måste du vara noga med att du har en säker utgångspunkt för att ta kontrollen. Att banan växlar från lite lättare orientering till svårare är en annan svårighet. Risken är att du springer fort när det är lättare och inte saktar ner och anpassar farten när orienteringen blir svårare. På torsdag har du möjlighet att träna på att anpassa dig och din orientering efter vilka omständigheter som råder.



Samlingen är i Länna Industriområde på Slipstensvägen. Jag rekommenderar att du parkerar bilen på den delen av vägen som är alldeles under P. Start och mål för träningen är på höjden vid triangeln. Du kan memorera kartbilden eller skriva ut den så att du hittar.

Jag vill också passa på att påminna om provlöpningen av 25-mannabanorna i morgon tisdag. Ta med din SportIdent-pinne eftersom vi kommer att ta tid med hjälp av den. Meningen med att provlöpa banorna är att de om de fungerar vid en tävling och om de är lagom långa. Därför vill jag att du springer den bana som du troligtvis skulle springa om du var med på 25-manna. Du ska springa banan som om det var tävling. Vi kommer att starta deltagarna i grupper med ganska korta tidsavstånd för att det ska bli så likt 25-manna som möjligt. Vi kommer att provspringa alla olika banor. Det betyder att alla som springer exempelvis sträcka 6 inte kommer att ha samma bana. Välkommen till Åby ängar (fd Nytorps ängar) norr om Västerhaninge klockan 18,00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0