Ungdomsserie i vårgrönskan

En ny upplaga av Ungdomsserien har dragit igång. Ungdomsserien har funnits i många år även om den tidigare hette Ungdomscupen och hade ett lite annorlunda upplägg. En av mina allra första tävlingar var en Ungdomscup. Då sprang vi i skogen vid Bredäng. I dag var det skogarna vid Hellasgården som tog emot ungdomsorienterarna. Det var en klar och fin kväll med en ganska kylig vind. Vårgrönskan kantade löparnasväg in till sista kontrollen och solen gjorde sitt till för att framhäva den skira grönskan. Här är lite bilder från den sista kontrollen.



På väg mot sista kontrollen. De allra flesta som deltar på ungdomsserien till hör den yngre skaran. Stämplingstekniken vid sista varierar. En liten flicka kom fram till sista kontrollen och skulle läsa av kodsiffran som skulle vara 100. Tyvärr stämde det inte, det stod ju 001. - Titta från andra hållet, sa skuggan. - Ja nu stämmer det, utbrast hon.



Andra hade full fokus på både stämplingen och kartan. Det senare för att hitta till målet som inte syntes från sista kontrollen. Dessutom var snitslingen inte så tät, så det gällde att ha full koll ända in i mål.



Solen bröt igenom lövverket i träden som kantade vägen till den sista kontrollen. Några tog det säkra före det osäkra och höll i kontrollställningen så att stämplingen skulle gå så bra som möjligt.



Det fanns också några som nästan sprang förbi sista kontrollen innan de hade klarat av sin stämpling. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0