Träning 24 september 2009

Efter två veckors träning på kurvbildskarta är det dags att gå tillbaka till en "vanlig" karta. Skönt tycker kanske en del även om flera har tyckt att det har varit kul och kanske en liten utmaning att klara av kurvbilden. Mitt råd den här veckan är att ta med dig erfarenheterna från de två tidigare kurvbildsträningarna. Träningen på torsdag bjuder nämligen på stora möjligheter att utnyttja kurvbilden. Försök att se de stora dragen i terrängen det vill säga tydliga höjder, sänkor och åsar. Du kommer att ha stor hjälp av dem. Försök också att bortse från en del andra detaljer som du egentligen inte behöver för att ta dig fram. När du närmar dig kontrollen ska du vara mer noga och läsa på fler detaljer. Ett vanligt fel som de flesta gör då och då är att man glömmer bort att orientera när man vet att man är nära kontrollen. Då är det lätt att man börjar leta efter skärmen i stället för att orientera fram till själv kontrollföremålet.



Det här är en del av banan på torsdag. Här har jag gjort några detaljer i kurvbilden tydligare. Egentligen behöver du inte mer för att kunna ta dig fram mot kontrollen. Om vi exempelvis tar oss mellan den tredje och fjärde kontrollen så ska du börja med att springa rakt mot fjärde kontrollen. Då ska du ha en höjd på höger sida. När du har det kommer du troligen att kunna skymta den stora sänkan framför dig. Terrängen här är öppen och fin så du ser ganska långt. Du kan välja att springa lite åt höger för att spara höjd, men inte för mycket så att du kommer ur kurs. Du ska sen spring uppför en liten backe och in mellan två höjder. Här ligger också en sten och ett par mindre sankmarker. Ser du dem är det en bonus men lägg inte tid på att leta rätt på dem. Efter ytterligare 50 meter ska du vara vid nästa större sänka. Den leder i princip rakt mot kontrollen. Kolla för säkerhets skull med kompassen att riktningen stämmer. Innan kontrollen ligger en ganska stor sankmark och på andra sidan den stenen med kontrollskärmen.

Om du har möjlighet så kan du gå igenom den andra sträckorna här på kartan för att memorera lite av banan. Försök att planera hur du ska ta kontrollerna. Du behöver inte använda dig av mina iritningar. Du får gärna hitta andra större saker som du vill använda dig av. När du är ute i skogen på torsdag kan du försöka att genomföra det du har planerat. Det är inte alltid lätt men gör du ett försök så kommer du säkert att lyckas på några ställen.

Kommentarer
Postat av: Mikael

Banan var underbar att markera ut i skogen. Riktigt bra Lars.

2009-09-26 @ 16:42:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0