Träning 22 april

Nästan all snö är borta och än så länge ligger gräs och ormbunkar till marken efter tyngden av all snö. Lövsprikningen har inte startat ännu så just nu är skogen som bäst med bra sikt och lättframkomliga marker. Den här veckan är det tempoväxling som står på programmet. Tempoväxling innebär att banan innehåller omväxlande lättare sträckor där farten kan bli lite högre och svårare sträckor som kräver noggrann kartläsning och fokusering på uppgiften. Så här kan det se ut.



Sträckan till kontroll 1 är lite enklare, även om du här inte kan se hela sträckan. Sen kommer två kortare sträckor som kräver mer orienteringsnoggrannhet. Till den fjärde kontrollen är det lite enklare igen medan kontroll 5 och 6 är svårare. Det här mönstret går igen hela banan. Träningen går alltså ut på att kunna växla tempo från hög fart vid enklare orientering till lägre fart när det blir svårare. Det är ett ganska vanligt fel att man inte anpassar farten efter svårighetsgraden utan springer för fort även när det blir svårare. Många bommar beror på det. Om du är lite osäkrare på orienteringen så kan ett tips vara att försöka att springa lite fortare på de längre sträckorna och också försöka orientera efter de tydliga och stora terrängdetaljerna.

Samlingsplatsen för träningen är utefter Brinkvägen vid den lilla parkeringsplatsen cirka en kilometer efter att du svängt av från Huddingevägen.



För dig som är lite osäker på vägen följer här en liten vägbeskrivning. Från rondellen vid värmeverket i Jordbro åker du mot Huddinge. Efter 4-4,5 kilometer svänger du vänster mot Brink och Öran. (Det finns en skylt) Du är då på grusvägen som går söderut alldeles efter Eliseberg på kartan här ovanför. Följ den smala vägen cirka en kilometer till parkeringsplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0