Höga hopp och långa kast

Världsungdomsspelens andra dag är genomförd. Yngsta tonåringen har tävlat i två grenar. Tidigt i morse var det dags för höjdhopp. Han hade förhoppningar om att slå sitt gamla personliga rekord på 153. Han har inte hoppat så mycket höjd det senaste året så det har stått sig ett tag. Ingångshöjden 145 vållade inga problem det gjorde inte heller 153 vilket innebar ett tangerat pers. På nästa höjd, 158, blev det en rivning i första försöket. Efter det gjorde han ett bra hopp och gled enkelt över. Nytt pers! Flera andra hoppare behövde ett tredje försök och några rev ut sig på höjden. Dags för 163. Nu glider han över redan i första försöket. Nytt pers igen! Nu blir det en lite längre vänta på de som ska göra sina andra och tredje försök. Ytterligare några river ut sig. Nästa höjd är 168. Nu börjar det bli högt om man redan har höjt sitt pers med 10 centimeter. Tre bra försök blir det dock men utan att klara.


163, nytt pers!

Efter en knapp timmes vila var det dags för spjut. I dag skulle det bli första tävlingen med en lite längre ansats. Inkastningen såg ganska bra ut även om det såg ut att vara lite ovant med ansatsen. På läktaren fällde vi några kommentarer om det rosa sputet som han valde.

Tävlingen tog ganska lång tid. Det var 38 stycken som skulle kasta. Yngsta tonåringen kastade på slutet. Första kastet var hyfsat men det landade platt och det blev röd flagga eftersom det inte gick att se var det slog ned. Två försök kvar. En lång väntan och under tiden kunde både han och vi på läktaren notera att det var ganska många ogiltiga och dåliga kast. Kunde han kasta ett par tre meter längre än sitt tidigare pers skulle det kunna bli en bra placering. Dags för andra försöket. Även det här ett hyfsat kast men röd flagga. Det landade platt även den här gången. Nu är det bara ett försök kvar. Ytterligare en lång väntan och fortfarande endast ett fåtal bra kast. Dags för sista försöket. -Ta det rosa spjutet, ropare tränaren från läktaren. I de två första försökan hade han kastat med ett annat spjut. Nu tog han det rosa spjutet och den här gången landade det med spetsen i marken. Mätning och så resultatet på ljustavlan, 37,71, nytt pers igen. Det rosa spjutet var tydligen rätt. För att inte vara någon spjutexpert så är 13:e plats klart godkänt.


Det rosa spjutet

I dag lyckades jag inte fånga någon kullerbytta på bild. Jag bjuder dock på en annan fartfylld bild från Ullevi. I morgon blir det ingen friidrott. Tonåringarna har tävlat klart på Ullevi för i år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0