Träning 20 maj

Efter en veckas uppehåll är det dags för teknikträning igen. Den här veckan är träningen flyttad till spårcentralen vid Torvalla. Spårcentralen ligger på östra sidan om motorvägen. Du kommer dit genom gång- och cykeltunneln några hundra meter sydost om Torvalla idrottsplats. Anledningen till flytten är att den andra omgången av Ungdomsserein avgörs vid Torvalla samma dag. För att inte skapa onödig splittring kommer träningen att genomföras på ungefär samma ställe.

Den här gången kan träningen beskrivas som kontrollplockning eller en medeldistansbana med ganska många kontroller och många riktningsändringar. Banorna, tre stycken, går i varierad terräng. Du kommer att springa på berghällar med vitmossa och gles skog, fina och lättlöpta vitsippsbackar, lättframkomlig granskog, tät granskog och ett lättlöpt hygge. Stor variation alltså.



Här ser du en del av den långa banan som är ungefär 5,2 kilometer. Mellanbanan mäter cirka 3,9 kilometer och den kortaste banan 2,7 kilometer. Alla banor har ungefär samma svårighetsgrad. Jag gillar speciellt kontroll 10. Här kan man tjäna tid genom att vara noga med sin strategi. Kontrollen är inte så speciellt svår men om man slarvar så kan det rinna iväg en del tid. Sikten runt kontrollen är ganska begränsad och det finns flera linanande terrängföremål i närheten. Dessutom är det flackt. Bommar du kan det vara svårt att läsa in sig. Därför måste du vara extra noga när du ska ta kontrollen. Du måste ha en säker attackpunkt från vilken du attackerar kontrollen. Du måste vara noga med riktningen så att du inte kommer snett. Detsamma gäller även nästa kontroll som också kan vara lite knepig för den som slarvar.

Jag vill också passa på att tala om att banan som du ser här ovanför inte är en del av någon bana som ska användas vid Ungdomsserien. Om någon kontroll skulle vara samma som på Ungdomsserien så är det en tillfällighet. Jag har inte sett några av banorna till Ungdomsserien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0