Träning 7 oktober

Det blir mörkare och mörkare. Den här veckan går solen ner 18,05 och då har vi inte startat träning ännu. Har du inte plockat fram pannlampan ännu så är det dags nu. Du bör nog kolla laddningen i batteriet också. Börjar du redan i dag hinner du ladda ur och ladda upp batteriet några gånger. Då mår batteriet bäst.

Den här veckans träning är en enmansstafett och banan innehåller en eller flera spridningsmetoder. Vi kommer att ha en gemensam start ungefär 18,15. Var ute i tid så att du inte missar starten. Samlingen är vid klubbstugan och det är cirka 400 meter till startplatsen. Det finns fyra olika banor. Den kortaste banan är 3 380 meter och innhåller ingen spridningsmetod. Banan är ganska enkel och håller gul nivå. Ganska många kan alltså klara av den här banan. Den kortaste banan är också basen för de övriga banorna. Alla på träningen ska springa den här banan men vid en eller flera konttroller finns en så kallad fjäril. Så här ser det ut.



När du kommer till kontroll 8 måste du läsa kartan noga så att du springer till rätt kontroll. Du ska naturligtvis ta kontroll 9 och 10 för att sen springa tillbaka till utgångspunkten som nu är kontroll 11. Därifrån springer du till kontroll 12 och 14 för att sen återigen springa tillbaka till utgångspunkten som nu är kontroll 14. Därefter fortsätter du till kontroll 15. På det här stället finns det två olika varianter. Så här ser den andra ut.



Nästa bana är 4 820 meter lång och innehåller en fjäril. Det finns alltså två olika varianter av den här banan. Den tredje banan är 6 200 meter lång och innhåller två fjärilar. Den tredje banan finns i fyra olika varianter. Den fjärde och sista banan är 7 280 meter och ennhåller tre fjärilar. På den här banan finns det åtta olika varianter. Eftersom det är gemensam start kommer vi att se varandra vid ett antal olika tillfällen. Det gäller alltså att hålla kolla på vart du ska och inte titta på alla andra löpare. Det är inte säkert att den du ser ska till samma kontroll. I och med att det är mörkt kommer du att se lampor på långt håll. Det här är en bra träning på att fokusera på ditt eget orienterande, precis det som kommer att vara viktigt på 25-manna till helgen.

Samling för träningen är Klubbstugan så det finns möjlighet till dusch och bastu efteråt. Kom i tid så att vi slipper vänta på dig när det är dags för start. Till sist ett lite kartprov från terrängen för träningen. Egentligen behövs det kanske inte. Terrängen är ju känd för de flesta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0