Stenstugan

I det här huset bodde en gång en hel familj. Man och hustru och, jag minns inte riktigt men åtminstone tre barn. När jag varje morgon går i badrummet går jag in i ett rum som är större än hela det här huset.



Här bodde familjen året runt. Under stora delar av året var mannen till sjöss. Kvinnan fick då sköta allt själv. Försörjning, mat, vatten och allt annat. Så mycket städning var det kanske inte, i alla fall inte det vi menar med städning.



Den lilla stugan ligger inklämd i en bergsskreva. Den har en dörr och ett fönster. Från fönstret har man en vacker utsikt över havet. På sommaren var det kanske ganska OK att bo här. Det vill säga om man kan stå ut med den ständiga fukten från det hårt packade jordgolvet.



På vintern var det nog inte så skönt att bo och leva här. Det har säkert dragit fram mer än en hård vinterstorm från havet. Kanske fanns det lite skydd i bergsskrevan?



Det är inte så länge sen det bodde någon här. Kanske inte mer än 150 till 200 år sen. Nu är taket omlagt och det är säkert nytt fönster och ny dörr. Annars ser det ut som det gjorde då. Stugan ligger på Säby Ö som ligger på den nordvästra delen av Tjörn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0