Träning 16 september

Det har ju tidigare utlovats mer kurvbildsträning och nu är det dags. På torsdag är det nämligen kurvbildsorientering som står på programmet. Det kommer dock inte att bli riktigt lika svårt som förra gången. Det beror dels på att terrängen är lite lättare och dels på att de större stigarna finns med på en del av kartan. Att kunna läsa på kurvbilden är en viktig kunskap eftersom den ger mycket information. Med hjälp av kurvbilden kan du se hur kuperad terrängen är och om det är platt, går uppför eller nerför. Du kan också se om du kan följa en höjdsträckning eller orientera mot den.

Det svåraste med kurvbildorientering är att allt utom höjdkurvorna är borttaget. Det gör att det inte finns så många referenspunkter att använda sig av. För att med säkerhet kunna hålla koll på var man är behövs oftast minst tre olika detaljer. När stenar, branter, sankmarker och annat är borta så finns det inte lika många detaljer att ta hjälpa av.

Samlingen för träningen är i kurvan på Dalarövägen. Just den här kurvan ligger mellan Nynäsvägen och gamal Dalarövägen. Om du brukar springa milspåret från Torvalla så är samlingen vid tunneln där milspåret går under Dalarövägen. Här kan du se två kartklipp från träningen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0