Träning 30 september

Det blir allt mörkare allt tidigare. Den här veckan går solen ner 18,25 och vid fint väder kan du kanske klara dig till 18,40 utan lampa. Mitt bästa tips blir naturligtvis att ladda lampan. Den här veckan träning består av två olika moment. Dels en högfartsbana på 4,2 kilometer. Banan består av lite längre sträckor och kontroller som är lite enklare. Du kan alltså hålla ett lite högre tempo. Det gäller dock att tempot inte blir för högt. Då ökar nämligen risken för bommar. Här kan du se en del av högfartsbanan.



Den andra banan är raka motsatsen. Den innehåller många kontroller, kortare sträckor och svårare kontroller. Här gäller det att vara koncentrerad och anpassa farten efter svårigheterna. Ibland kan det vara svårt att skifta tempo när en banan byter karaktär. Därför är det bra att träna på de två olika momenten och fundera på hur du ska lösa de olika typerna av orienteringsproblem. Så här ser den andra banan ut.



Jag tycker att det ärviktigt att du provar på båda banorna. Om du tycker att det blir för långt att springa båda banorna så går de att korta av. Du väljer i så fall själv var du ska korta av dem.

Samlingen är vid Torvalla språcentral som ligger öster om motorvägen. Du kommer dit genom tunneln några hundra meter sydost om Torvalla IP.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0