Träning 16 juni

Även om vädret den senaste tiden mest varit sommar är det dags för vårens sista teknikträning nu på torsdag. Teknikträningarna började i mars med mycket snö i skogen och nu tre månader senare är det sommar och torrt i skogen. Nu på torsdag är det kurvbildsorienering som gäller. Det innebär att nästan allt utom just höjdkurvorna är borttaget från kartan. För att ta sig fram och orientera sig till kontrollerna gäller det att följa höjderna och läsa på höjdkurvorna. Så här ser en del av banan ut.



Egentligen är det inte så mycket svårare än när alla karttecken finns med. Normalt så använder vi höjdkurvorna till stor del. Det som gör det svårare på en kurvbildskarta är att det inte finns lika många referenspunkter. Det är också lätt att bli störd och överraskad av terrängföremål som dyker upp. Det kan vara en stig, ett grönområde, en mosse och så vidare. Det gäller att vara konsekvent och fortsätta efter sin plan och inte låta sig störas av annat.

Samlingen är vid Riddartorp klockan 18,00. Eftersom det här är sista träningen för våren kommer vi att ha en liten avslutning och klubben kommer att bjuda på varm korv och saft.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0