Träning 31 mars

I tre torsdagar har ett ihärdigt gäng kämpat och letat kontroller. Många har varit ute och sprungit länge, men så har de också blivit rikligt belönade i form av en massa poäng. Dessutom har de ju fått en massa bra träning. Nu på torsdag är det den fjärde och sista omgången av vårens poängorientering. Även om du inte har varit med tidigare så är du naturligtvis välkommen. Du kan nog inte vara med och slåss om pallplatserna men du kommer att få bra träning. Den här sista gången är det ett delvis nytt tävlingsområde. På kartan här nedanför kan du se vilket område vi kommer att röra oss i.



Dessutom väntar lite extra klur den här sista gången. För att klara alla utmaningar gäller det att vara kreativ och tänka utanför boxen. Som vanligt gäller några enkla regler men den här gången kan vi stryka några av dem.

1. Totalt finns det 18 kontroller och varje kontroll är värd 10 poäng. Tar du alla kontroller får du alltså 180 poäng.
2. Maxtiden är 70 minuter för alla. Det är den tid du har på dig för att ta så många kontroller som möjligt. Vi kommer sen att göra en uppdelning i några olika klasser. Hur det blir bestämmer vi när vi ser vilka som är med.
3. Den som har samlat mest poäng vinner. Om två löpare har samma poäng vinner den som har kortast tid. Den som är ute i mer än 70 minuter kommer att få en poängs avdrag för varje påbörjad minut han eller hon överskrider maxtiden.
4. Du måste ha reflexer på dig! Eftersom det är mörkt och du kommer att vara ute i trafiken måste du har reflexer på dig så att du syns.
5. Du kommer att behöva pannlampa för att kunna läsa karta och ta dig fram till kontrollerna. Vid kontrollerna sitter det en reflexastav som syns bra när du lyser på den.
6. Du får aldrig korsa järnvägen på andra ställen än där det finns en bro eller en tunnel. Det kan innebära livsfara att korsa järnvägen.
7. Du får aldrig springa på vägar som är markerade med ett kryss på kartan. Det är nästan lika farligt som att korsa järnvägen.

Eftersom vi från och med den gågna helgen har gått över till sommartid så kommer det att vara ljust. På torsdag går solen ner 19,29. Eftersom vi försöker starta senast 18,15 innebär det att du kommer att ha minst 74 minuter på dig innan solen går ner. Sen är det ju ljust ett tag till. Du kommer troligen att klara dig utan lampa. Samlingen ä i klubbstugan klockan 18,00. Mer är än så här avslöjas inte nu. På torsdag kommer du att få reda på resten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0