Träning 12 maj

Nu är det tillbaks till lite mer vanliga rutiner för teknikträningen. Det har varit Tiomilaträningar, påskhelger och Sprint-DM som har "stört" det normala. Nu är det i alla fall dags för teknikträning igen. Den här veckan kommer vi att utnyttja flera av kontrollerna som användes vid medeldistanstävlingen i går. Det kommer att finnas sex olika slingor som tillsammans är 8,5 kilometer. Slingornas längd varierar från omkring 900 meter 2,1 kilometer. Du väljer själv vilka slingor du ska springa och i vilken ordning du springer dem. Om många är ute på samma slinga samtidigt kan det hända att det inte finns några kartor kvar. Då får du välja en annan slinga. Kontrollerna är märkta med en rödvit snitsel med kodsiffra på. I några fall stämmer inte kodsiffran. Det beror på att vi plockade ner några av snitslarna och sen har satt ut dem igen men då hamnade inte rätt siffra på rätt ställe.

Terrängen kommer att variera mellan de oliak slingorna. På några slingor är det detaljrik terräng och det gäller att vara noga med kartläsningen. Här kan det också vara lite svårare att ta sig fram. På andra slingor är det detaljfattig terräng och det gäller att hålla rätt ritkning. Kompassen blir då tillsammans med kartan dina viktigaste hjälpmedel. Det finns också slingor som mer eller mindre bjuder på båda delarna. Här är ett exempel på en del av en slinga.



Samlingen är utmed Åva vägen cirka 4 kilometer efter infarten från Dalarövägen. Du som var med ute på tävlingarna i helgen vet var vi var. Vi ska dock parkera på ett annat ställe. Åk därför förbi helgen tävlingsarena och ytterligare ca 500 meter. Där finns en parkingsfika på höger sida. Där samlas vi för att sen gå en liten bit in i skogen till startplatsen. Vi går gemensamt så det är viktigt att du kommer i tid, det vill säga 18,00. Här är en länk som visar var samlingsplatsen är samt en lite karta där parkeringen och starten är markerade. Starten är vi kommatecknet.



http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?z=2&mp=%3Cpts%3E%3Cpt%20x%3D%221640232%22%20y%3D%226561978%22%20i%3D%22http%3A//www.hitta.se/images/point.png%22%3E%3Ct%3ETr%E4ning%2012%20maj%202011%3C/t%3E%3C/pt%3E%3C/pts%3E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0