Träning 26 maj

Backorientering är vad som väntar på torsdag. Backorientering betyder att det blir en del backar utefter banan. Kontrollerna ligger också i backar. Ibland ska du ta en kontroll som ligger i uppförsbacke och ibland en som ligger i nerförsbacke. En tredje variant är att du ska ta en kontroll på skrå, det vill säga springa längsmed sluttningen.



Här ovanför ser du några exempel på kontroller sluttningar. De här kontrollerna bjuder på lite andra typer av problem än vad vi vanligtvis ställs inför. Ibland kan det vara bättre att ta kontrollen uppifrån och ibland nerifrån. Vilket som är bäst kan variera från kontroll till kontroll. Din uppgift är att avgöra från vilket håll kontrollen är enklast att ta. Vanligtvis har man bäst överblick uppifrån, men att klättra upp kanske kostar en massa kraft. Du måste själv avgöra vad som är bäst för dig. Som vanligt måste du också vara noga med att välja en lämplig attackpunkt från vilkan du attackerar kontrollen den sista biten. Välj en tydlig punkt så nära kontrollen som möjligt.

Samlingen är som vanligt 18,00 och samlingsplatsen är här http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?z=2&mp=%3Cpts%3E%3Cpt%20x%3D%221633932%22%20y%3D%226559524%22%20i%3D%22http%3A//www.hitta.se/images/point.png%22%3E%3Ct%3ESamling%20tr%E4ningen%2026%20maj%3C/t%3E%3C/pt%3E%3C/pts%3E. Vill du ha en adress så är den Klapperstensvägens vändplan i södra Jordbro. Du som kan cykla dit gör klokt i att välja cykeln eftersom bilarna måste parkera på vändplanen eller gatan och det kan bli trångt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0