Träning 29 mars

Vårens fjärde och sista poängorientering nu på torsdag. Sen sist har det blivit sommartid vilket innebär att det är ljust längre. Det är gränsfall om man klarar sig utan lampa. Det beror lite på hur vädret är och hur länge du tänker vara ute. Solen går ner 19,26 vilket betyder att startar vi 18,20 så kan du vara ute i fyra minuter innan du börjar få minuspoäng. Om du vill ha lampa med eller inte är upp till dig.

Den fjärde gångens tema är Cross. Det innebär en kombination av de tre olika teman som vi haft de tre första gångerna. Kontrollerna ligger fortfarande grupperade fyra och fyra. En grupp är vertikal, en horisontell och två diagonala grupper i två olika riktningar. Här nedaför kan du se en principskiss för hur det ser ut.



Verkar det komplicerat? Det är det inte. Det finns 16 kontroller som du får ta i valfri ordning. Varje kontroll ger 10 poäng och vid lika totalpoäng avgör tiden. Ju snabbare tid desto bättre. Är du ute över 70 minuter för du en poängs avdrag för varje påbörjad minut. Om jag hittar påsen med priser så blir det en liten prisutdelning till välförtjänta deltagare. Hinner vi inte med det på torsdag blir det prisutdelning den 12 april då det är nästa teknikträning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0