Träning 6 september

Hållpunkter är temat för veckans träning. Förhoppningsvis känner du igen temat och du numera i lite bekant med vad hållpunkter är. Banorna på torsdag går i ett område med två olka karaktärer. Den en delen av banorna går i ganska grov terräng med ganska tydliga höjder och många gånger med sankmarker i mellan höjdpartierna. Här gäller det att hålla rätt riktning och välja en bra väg. I bland kan det vara bäst att följa en höjdkant alternativt sankmark och ibland kan det vara bäst att springa uppe på höjden. Var noga med att välja tydliga hållpunkter som minimerar risken för förväxling med andra punkter. Var också noga med att välja en säker attackpunkt in mot kontrollen.
 
 
Den andra delen av banorna går i en terräng med mindre tydliga terrängstrukturer. Här finns inga givna stråk att följa. Det är svårare att ta sig från hållpunkt till hållpunkt. I en del av det här området är det väldigt detaljrikt och ofta tvingas man i sidled av förhållandevis låga men branta höjder. Här gäller det att vara noga med både kartläsning och att hålla ritkning. I det här området finns också en del områden som är ganska flacka och detaljfattiga. Även här krävs dock noggrann kartläsning och att hålla riktningen.
 
 
De två längsta banorna passerar en trafikerad väg med viltstängsel. Genomgångarna i stängslet är markerade på kartan. Se kartan här ovanför. Var mycket försiktig när du passerar vägen. Bilarna kör ofta fort.
 
Samlingen är utmed Brinkvägen. På kartan här kan du se exakt var samlingen är. Klockan 18,00 kan du starta. Solen går ner 19,35 på torsdag så du har inte hela kvällen på dig. Vi går mot mörkare tider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0