Träning 18 april

Det har blivit varmare, det har regnat, men det är fortfarande en hel del snö kvar i skogen. En del kommer nog att försvinna tills på torsdag, men räkna med snö i skogen.
 
Den här veckan är det backorientering på programmet. Det innebär att det kommer att vara genska kuperat längs banan. Rent löpmässigt innebär det att du får träna på löpning uppför och löpning utför. Det finns en hel del tid att tjäna på båda delarna. Dels gäller det att orka springa i uppförsbackarna och dels gäller det att ha en bra löpteknik och våga springa utför. På torsdag kommer du att få möjlighet att prova detta.
 
 
Orienteringstekniskt kan kuperad terräng innbära en del olika typer av svårigheter. I bland ligger en kontroll i uppförsbacke och då gäller det att ha en bra plan för hur du ska ta kontrollen. I bland ligger en kontroll i en utförsbacke och även då gäller det att ha en bra plan. Varje situation är unik och det är svårt att ge något råd som gäller varje gång. Alla har vi också olika styrkor och svagheter och det gäller att utnyttja det vi är bra på. På träning är det kanske läge att träna mer på våra svagheter. Testa, prova och se vad som händer. Sen kan du försöka fundera på varför det gick som det gick. Gick det bra så vet du att du troligen gjorde något bra. Gick det sämre har du hittat en förbättringsmöjlighet och får träna mer eller ändra beteende.
 
 
Alla banor utom den allra kortaste kommer att passera Nynäsvägen två gånger. Du måste använda tunnlarna som banan passerar. På tillbakavägen passera du i kanten av en byggarbetsplats. Här är kartbilden helt förändrad. På din karta är det markerat med ett violett rutmönster, se kartan här ovanför. Vägen mellan kontroll 8 och 9 i kartexemplet ovan är delsvis täck med jordhögar och gamla stubbar. Kring tunneln finns maskiner och arbetsfordon. Var försiktig när du passerar det här området. Troligtvis pågår inget arbete här när vi passerar. Den längsta banan passerar ett område där skogen har gallrats under vintern. Här kan det ligga en del ris på marken och de täta områden är inte längre så täta.
 
Samlingen vid vändplanen på Klapperstensvägen i södra Jordbro klockan 18,00. är du osäker på hur du hittar dit finns en karta här. Har du möjlighet så ta gärna cykeln eftersom det finns lite begränsat med parkeringsmöjligheter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0