Träning 3 april

Så har då ljuset kommit och du slipper tänka på att lada lampan. Du kommer att klara dig i skogen fram till minst 19:30. Den här veckan är det dags för orienteringsintervaller. Totalt finns det åtta intervallsträckor eller fartsträckor om man vill. Varje sån sträcka innehåller en startpunkt och tre kontroller. Från den tredje kontrollen till nästa startpunkt är det en kortare transportsträcka. Tanken är att du ska springa fort på intervallsträckorna med de tre kontrollerna. Du måste dock anpassa farten så att du inte bommar. På den kortare transportsträckan joggar du i ett lite lugnare tempo. På nästa fartsträcka springer du fortare igen. Så här ser en del av banan ut.
 
 
Du väljer själv hur många av de åtta sträckorna du springer. Väljer du alla åtta blir det 7,0 kilometer. Två av fartsträckorna går i ett område som inte används så ofta för orientering. Det är området mellan gamla Nynäsvägen och järnvägen mellan Västerhaninge och Jordbro. Du kommer att passera under järnvägen i en tunnel. Det är absolut förbjudet att springa över eller längs med järnvägen och det är lika förbjudet att springa på gamla Nynäsvägen.
 
Samlingen är vid Jordbro gravfält, den norra delen. Här kan du se var samlingsplatsen ligger. Samlingstiden är 18:00 och du kan starta så snart du är redo.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0