Träning 11 september

Ibland har banläggaren lagt banan i terräng där framkomligheten är sämre och där sikten är dålig. Ofta blir det problem med bommar som resultat. Bommarna är ett resultat av flera olika saker. Sämre sikt gör att du har sämre överblick och du har färre referenspunkter att använda dig av. Det gör att du tvingas till att vara mer noga med att hålla rätt riktning. Om framkomligheten är sämre kan det vara svårt att hålla riktningen. Du kommer att behöva vika åt sidan för tätare skog och sämre framkomlighet. Är det svårt att ta sig fram är det lätt att tappa fokus på orienteringen och i stället lägga all fokus på att terrängen är dålig och att det är svårt att ta sig fram. På torsdag kommer du att ha en bra möjlighet att träna på att bli bättre på att orientera i terräng med lite sämre framkomlighet och sikt.
 
 
Här kan du se en del av banan, Du kan redan nu börja fundera över vilken strategi och taktik du ska använda dig av för att ta just de här kontrollerna. Var är det extra noga att hålla rätt riktning? Vilka terrängföremål är det viktigt att jag läser av? Hur läser jag in mig om jag trots allt bommar?
 
Det kommer inte att vara dålig terräng hela tiden. En stor del av banorna går fram i riktigt fin terräng. Men även växlingen mellan fin terräng och sämre terräng kan innebära en risk för bommar.
 
Samling är utefter Åvavägen klockan 18:00. Den här torsdagen går solen ner 19:22. Du har en hel del tid på dig men planera för hur du tar dig tillbaka till målet om det börja bli för mörkt. För dig som är lite osäker på var samlingsplatsen är finns en karta här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0