Träning 27 augusti

SM-förberedelserna fortsätter. Vi har ju gott om terräng som är relativt lik SM-tävlingarna som nu bara är några veckor bort. Den här veckan är det samling vid Brinkvägen. Banan är en vanlig bana med typisk långdistanskaraktär. Hela banan mäter 9,3 kilometer så det finns en del längre sträckor med olika vägvalsalternativ. Det finns också kortare sträckor som kräver noggrann orientering en svårighet ligger i att kunna hantera växlingarna mellan kortare och längre sträckor och mellan lite enklare orientering och svårare. Det kortare sträckorna på den här banan kan också var ungefär det du möter på SM medeldistans. Här är två kartklipp på kortare sträckor.
 
 
 
Banan är som sagt 9,3 kilometer men det finns flera ställen att korta av banan på så att du får en lagom lång bana. Behåller du kartan kan du ta den andra delen lite senare. Kontrollerna kommer att sitta ute minst tre veckor till.
 
Det du bör känna till är att kartskalan är 1:15 000. Om du är van vid 1:10 000 så kanske det kan vara bra med ett förstoringsglas eller en lupp. Samlingen är vid Brinkvägen klockan18:00. Det är fortfarande ljust ganska länge så du har tid på dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0