De sista förberedelserna

Ett oväder med regn och blåst ställer till problem nu när de sista förberedelserna ska göras. Under natten till fredagen lyckades vinden välta kartplanket och blåsa omkull ytterligare ett tält. Den här gången var det tältet till avläsningen. Den kom också en hel del regn. Någon pratade om mellan 17 och 20 millimeter på tävlingsarenan. Stora delar av arenan är ändå torra och fina men det finns några områden där det är lerigt och fordon lätt kör fast.

Ute i skogen är allt på plats. Alla kontroller sitter ute i skogen. Nu saknas bara kontrollenheterna, men de sätts ut tidigt i morgon. Samtidigt görs också en sista koll på att alla kodsiffror stämmer och att inget är nedrivet. Om något skulle vara fel så finns det lite tid att fixa till det. Dagens inlägg avslutas med lite bilder från tolvtiden i dag.



Så här ser det ut från den sista kontrollen. De första vindskydden är på plats. Förhoppningsvis kommer de inte att behövas i morgon.



Kartorna på kartplanket börjar komma på plats. Kartplanket är numera förankrat i marken så att det står kvar. Tyvärr har regnet inneburit att det ganska mycket vatten där den 40 första lagen ska stå. Förhoppningsvis hinner det försvinna en del tills i morgon.



Tältet där avläsningen ska ske står fortfarande kvar även om det inte ser ut som det är tänkt. Tills i morgon är det säkert löst på något sätt.



Inne i sekretariatet pågår också förberedelserna. Till det här tältet går en mängd olika kablar från alla möjliga håll. Bland annat från alla radio- och förvarningskontroller. Här finns också förbindelse med speakertribunen så att speakern kan se vad som händer i skogen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0