Stormen är här

Ja, i alla fall nästan. För några dagar sen skrev jag ett inlägg med rubriken "Lugnet före stormen". I dag kändes det som om stormen hade kommit. Det blåste rejält på den blivande tävlingsarenan. Nu har det börjat hända lite på arenan. Man kan börja ana hur det hela kommer att se ut nästa helg. Men det är fortfarande mycket kvar att göra. Här är några bilder från tävlingsarenan i dag på förmiddagen.


Mållinjen sedd från speakertribunen. Bortanför den byggs resultattavlan upp.


Upploppet sett från speakertribunen. Bort vid ställningen ska löparna välja rätt fålla.


Så här ser det ut från löparnas perspektiv.

Ute i skogen börjar det också bli klart för tävling. Alla kontrollställningarna är färdiga. På onsdag kommer vi att börja skruva fast alla fästplattor för kontrollenheterna, sätta fast kodsiffrorna och hänga upp kontrollskärmarna. På fredag eftermiddag ska allt det jobbet vara klart. Här är lite bilder i från skogen så som det såg ut i dag på förmiddagen.


Det är den här snitseln som varit nedriven fyra gånger, men nu var den kvar tillsammans med ställningen.

Alla ställningar är byggda av utburet virke. Här finns inga nedsågade träd och inga spikar i träden. Vid den här kontrollen och några andra har vi tvingats använda buntband för att allt ska bli stadigt.


På alla ställen går det inte slå ner ställningen i marken. Just här är det bara berget. Då får man vara lite kreativ, och grenen är inte nedsågad. En storm i vintras tog ned den åt oss.



Till sist kan jag inte låta bli att visa en bild från den fina terrängen. Naturligtvis ser det inte ut så här på alla ställen men det finns ganska gott om fin terräng. Just här har kartritaren valt att lägga lite gul färg på kartan för att visa att det är en öppen berghäll som är lättlöpt. Det finns flera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0