Sträcka 23

Sträcka 23, 3 910 meter, orange svårighet
Tävlingen går nu in i sitt slutskede och närmar sig upplösningen. De lag som inte har tätkänning nu kommer att få det svårt att blanda sig i slutstriden. Men ge inte upp. Det finns möjligheter för täten att göra misstag och tappa tid. Den 23:e sträckan är en sträcka som trots att den är relativt kort och inte tillhör de svårare sträckorna ofta bjuder på överraskningra och en del omkastningar. På den här sträckan brukar det också vara en ganska stor blandning av löpare, unga och äldre, tjejer och killar. På www.25manna.nu har de deltagande föreningarna börjat lägga in sina laguppställningar. Här kan man få en liten känsla av blandningen av löpare.



Den här sträckan liknar ingen annan sträcka i tävlingen även om det finns vissa likheter med tidigare sträckor på sina håll. Den har dock en egen karaktär. Jämfört med andra sträckor är det relativt få kontroller och lite längre sträckor. Det innebär att det kan finnas olika vägvalsalternativ som du som löpare tvingas ta ställning till. Titta noga innan du bestämmer dig. Det uppenbara är kanske inte alltid det bästa. Här finns också några sträckor som kräver lite mer intensiv kartläsning. För de som springer snabbast kommer det dock att gå undan, precis som på de övriga sträckorna. Från växlingen är det beräknat att det ska ta 9 minuter till radiokontrollen. Efter ytterligare 10 minuter är det dags för förvarning. Sen är det 3 minuter till växling ut på den 24:e och näst sista sträckan. Om allt har gått som planerat är nu klockan 12.55. Se till att få något i magen, besök markan.

Jag avslutar med några bilder från tävlingsarenan nu i kväll.



Så här ser det ut från den sista kontrollen. När du stämplat ska du springa längs med staketet och ha det på vänster sida. I den vänstra delen av bilden kan du skymta speakertribunen.



Inne i speakertribunen har man den här utsikten. I bilden kan du se några reflexer från fönsterrutan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0