Sträcka 7

Sträcka 7, 4 820 - 4 880 meter, röd svårighetsgrad
Den sjunde sträckan är öppen för alla vilket innebär att det kommer att vara en massa herrseniorer som ger sig ut i skogen. Men eftersom sträckan är relativt kort så kommer det också att vara en härlig blandning av tjejer och killar, unga och äldre, det där med själen igen. Den som har följt bloggen ett tag, eller kanske tittat tillbaka, kanske kommer ihåg inlägget om felstämplingar. Då kanske du också kommer ihåg vilken sträcka där det var vanligast med felstämplingar vid förra årets tävling. Ja just det, sträcka 7. Kanske är det läge att vara extra noga om du ska springa den här sträckan.

Den sjunde sträckan innebär också slutet för de sträckor som har fyra löpare. Nu ska fyra bli en. Har lagledaren lyckats coacha laget på ett bra sätt så kommer de fyra löparna ungefär samtidigt in till växling. De tre första löparna ska ta en blindkarta från kartplanket och lämna över till lagkamraten på den 23:e sträckan. Först när fjärde löparen kommer till kartplanket lämnas kartan över. De tre blindkartorna ska lämnas till en funktionär på väg till startpunkten.



Den sjunde sträckan skiljer sig en del från den sjätte trots att banlängden är i stort sätt lika. På den här sträckan finns det några lite längre sträckor, i alla fall i förhållande till banlängden. Min ambition har varit skapa sträckor med vägvalsproblem kombinerat med sträckor som kräver mer kartläsning. Liksom på flera av de tidigare sträckorna kommer det att finnas lite klurigheter som kräver nogrannhet och fokusering. Till radiokontrollen är det beräknat att det ska ta 11 minuter. Efter ytterligare 12 minuter är täten vid förvarningen och sen syns snart de första löparna på väg mot sista kontrollen och växlingen. Nu börjar det dra ihop sig. De lag som inte är med nu får lägga på ett kol för att ha en chans att blanda sig i slutstriden. Tre sträckor återstår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0