Förberedelserna fortsätter

I går morse gjordes det kompletterande trycket av det nya hygget. Förutom själva hygget kompletterar vi också med några beståndsgränser och en körväg som blivit tillkommit skogsmaskinerna gjort sitt jobb. Allt timmer är nu bortkört men det finns fortfarande en del ris kvar. Vi har blivit lovade att det mesta av riset ska vara borta i slutet av september. Hur det ser ut på hygget då och om det har blivit nya körvägar är ingen som vet i dag. Då får vi ta ställning till om de stigar som finns på kartan också är OK i verkligheten eller om vi måste förstärka stigarna på något sätt, exempelvis genom snitsling. Vi ska dock försöka att göra vad som behövs för att göra stigarna så tydliga som möjligt. Vi har också möjlighet att ställa några funktionärer på plats som kan vara ett stöd för de som springer den fjärde sträckan.

Det kompletterande trycket har också fått en annan effekt. Eftersom kartan egentligen redan var tryckt och klar så hamnar det nya hygget ovanpå alla andra karttecken. När det gäller stigar, kraftledningar, stenar och andra liknande karttecken är det inget problem. Däremot har det uppstått en lite lustig effekt vid ett grönområde. Halva grönorådet är nämligen avverkat medan andra halvan är orörd. Genom grönområdet går nu en beståndsgräns. Som tur är handlar det om ett litet område och beståndsgränsen är i verkligheten 30-40 meter. Det ligger också så till att ganska få löpare kommer att beröras av det. Det kanske till och med är så att den som har närkontakt med det inte är helt rätt. Så här ser kartan ut i det aktuella området.



I söndags var jag och hustrun ut för att komplettera några kontrollmarkeringar som inte fått vara i fred. Ungefär tio markeringar är nedrivna. Att de som sitter längs stigar inte alltid får vara i fred kan jag förstå, men markeringarna som sitter mitt i skogen... Hur som helst så passade vi på att rensa skogen från de kantareller vi såg. Allt för att du inte ska bli distraherad av kantarellerna medan du tävlar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0