Sträcka 4

Sträcka 4, 3 230- 3 300 meter, vit svårighet
Nu när tjejerna på sträcka 3 är klara är det dags för antingen ungdomar eller äldre att ge sig ut i skogen. Jag har flera gånger stått vid sidan och tittat på löparna som går ut och kommer mot mål på sträcka 4. Det jag har fastnat för är den sköna blandningen av löpare. För mig är sträcka 4 en stor del av 25-mannas själ. Små tjejer och killar springer sida vid sida med äldre kvinnor och män. Här finns inga elitlöpare med landslagsmeriter. Här finns inga dam- eller herrseniorer. De har sin plats på andra sträckor. Men de som springer sträcka 4 är lika viktiga som alla andra i laget och har kanske ibland en minst lika stor press på sig som stjärnorna.

I år liksom tidigare år kommer det att gå undan på den här sträckan. Speakern kommer knappt att hinna tala om vilka som går ut i täten innan de är vid radiokontrollen. Därifrån är det inte långt till förvarningen och upploppet. Jag har beräknat att det tar 9 minuter för tätlaget att nå radiokontrollen. 15 minuter efter växling kommer täten till förvarningen och sen tar det knappt tre minuter till växling ut på nästa sträcka. Har du räknat rätt så får du den beräknade tiden på sträcka 4 till 18 minuter.



Banan kommer att gå fram längs större och mindre stigar och en liten bit även på en körväg. Eftersom det är vit svårighet på banan så sitter kontrollerna på ledstången eller en liten bit vid sidan om ledstången. Kanske tvingas du också gena en kortare bit över öppen mark. Du kan också tvingas att ta ställning till något eller några enklare vägvalsproblem. Allt det här kan nämligen ingå på en vit bana.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0